2013-06-01 Kinderboerderijenweekeind
kinderboerderijenweekeind bij Freriks
Schapen scheren en lekkers proeven op de Kinderboerderij
Kijken hoe een schaap wordt geschoren en smikkelen van een gezonde spies met groente, fruit en kaas. Dat kon zaterdag 1 juni bij kinderboerderij Freriks. Freriks deed mee aan het landelijke kinderboerderijenweekend en dat trok veel bekijks.
Thema van het kinderboerderijenweekend dit jaar was ‘Wat eten wij’, over voedsel van dieren, maar ook over onze voeding. Want veel van ons eten wordt op de boerderij geproduceerd. Kinderen mochten bij Freriks zelf een spies maken met groente en fruit van Koos Prins Groenten en Fruit bv en kaas van boter en kaasboerderij ‘n Ibink uit Ruurlo. IJsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo verkocht ijsjes. En er mocht gekleurd, geaaid en geknuffeld worden.
De schaapscheerder ontdeed alle schapen van hun winterjas. Keurmeesters van het Achterhoeks Verband (overkoepelende organisatie van diverse pluimvee- en konijnenverenigingen) gaven uitleg over niet-alledaagse rassen uit verschillende diergroepen zoals kippen (Serama's, Naakthals hoenders), konijnen (Rex Dalmatiners) en sierduiven (Thuringer Snipduif).
Ook aanwezig waren Simone en Meino Janszen van zorgboerderij De Naober (i.o). Zij bieden dagbesteding voor mensen met een beperking op de kinderboerderij. Enkele medewerkers waren dan ook aanwezig om de helpende hand te bieden.
- 0 photos
- Heino Wonnink
- 01/06/2013
- Winterswijk