Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's bestellenKlantenserviceDuurzaamheid

Duurzaamheid


Bij Oypo is duurzaamheid geen doel, maar een richting


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons geen doel, maar een richting. Een richting die feitelijk niet meer vereist dan een slimme ondernemersgeest en het hebben van het hart op de juiste plaats. Dat we slim weten te ondernemen hebben wij inmiddels aardig bewezen, maar dat wij ook graag werken vanuit een goed hart, daar vertellen wij graag wat meer over.

Oypo heeft een dienstverlening die professionele fotografen aanzienlijk ontzorgt op het gebied van fotohandling en administratie. Deze gezamenlijke verzilvering van kansen noemen wij een goed begin. Vanzelfsprekend streeft Oypo allereerst een gezonde economische groei na, waarvan onze jarenlange vermelding in de Deloitte Technology Fast50 misschien wel het grootste bewijs is. Dit is echter niet onze belangrijkste drijfveer.

Stevige groei bereik je niet alleen

Want stevige groei bereiken we namelijk niet alleen, maar samen. Wij bereiken groei door vertrouwen te tonen in andere mensen. Bijvoorbeeld door collega´s uit de WW te halen. Of door proefplaatsingen beschikbaar te stellen aan mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest en toe zijn aan een nieuwe kans. Maar ook door onze collega’s de mogelijkheid te bieden vanuit huis te werken. Dit betekent meer flexibiliteit, meer werkplezier en een lagere belasting van het milieu.

Duurzaamheid: vanzelfsprekend en geïntegreerd

Oypo stelt graag een toekomst veilig die voldoende ruimte overlaat voor groei. Wij beschouwen duurzaamheid en ondernemen daarom als een vanzelfsprekend en geïntegreerd proces, waarin het mes waar mogelijk aan twee kanten snijdt. Zo werken wij in een vrijwel paperless office, waarin we nauwelijks papier gebruiken en is de stroom van ons energie-efficiënte datacenter 100% groen. Ook de servers en harddrives selecteren wij op een zo laag mogelijk energiegebruik. Onze partner voor fotoafdrukken voert zijn chemicaliën gescheiden af en zorgt ervoor dat deze worden gezuiverd voor hergebruik: duurzaam en kostenefficiënt.

Buiten de kaders van ons bedrijf

Uiteraard kijken we ook buiten de kaders van ons bedrijf en reiken we hen die een steuntje in de rug nodig hebben graag de hand. Daarom ondersteunen wij inmiddels al zeven jaar Stichting Geluk & Vrijheid, die kinderen met een chronische ziekte ieder jaar weer een onvergetelijke dag bezorgt met een spectaculaire tourrit. Daarnaast leveren wij fotoafdrukken aan Help Portret NL, een stichting die minderbedeelden jaarlijks de kans geeft gratis te worden geportretteerd door een professionele fotograaf. Tot slot dragen wij de Nederlandse fotojournalistiek een bijzonder warm hart toe, door - inmiddels vijf jaar - De stichting De Zilveren Camera te ondersteunen.
U begrijpt, bij Oypo werken wij niet aan één doel, maar kiezen wij voor een duurzame richting die vele doelen bereikt: zowel kleine als grote.