Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsMobiele app voor fotografen Werken met de app

Werken met de app

Veel schoolfotografen zijn blij met het gebruik van de Oypo-app. Met name omdat het hiermee erg eenvoudig is voor iedere leerling automatisch een eigen fotomap met wachtwoord te maken.

Hoe nauwkeuriger u werkt, hoe meer tijd u bespaart.
Daarom hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet:

 • Test voordat u de app op school gebruikt hoe het hele proces werkt. Maak foto's van de kat, het knuffelkonijn en de kamerplant, en ervaar daarna hoe het splitsen naar fotomappen werkt. Dat voorkomt onnodige stress tijdens de fotoshoot en achteraf.

 • Zorg dat de foto van de QR-code goed belicht en scherp in beeld is. Best practice:
  1. Zet uw camera op de automatische stand
  2. Zet uw studioflitsers uit (!)
  3. Fotografeer de QR-code bij daglicht op armlengte
  4. Voorkom dat spiegelingen het scherm onleesbaar maken

 • Ga na fotograferen in de app nog een keer naar de pagina 'fotograferen' -> 'schoolfotografie'. Ziet u onderaan een rood icoontje, dan zijn nog niet alle splitspunten naar Oypo verzonden. Als u een internetverbinding hebt, zal  het rode icoontje na enkele seconden verdwijnen. Pas dan zijn alle gegevens voor het indelen van de leerlingen naar uw Oypo-account verzonden.

 • Zorgt u ervoor dat u de EXIF-gegevens in de fotobestanden bewaart, dus niet verwijdert. De EXIF-gegevens bevatten essentiële gegevens zoals het opname-tijdstip. Zonder deze gegevens is het niet mogelijk om de gemaakte foto’s in mappen te splitsen.

 • Bel of mail met ons als er iets mis of als u vragen hebt? Wacht hiermee niet tot het laatste moment. Ook is het niet nodig om zelf oplossingen te verzinnen of foto’s opnieuw te uploaden. We helpen u graag verder.

Wilt u nog eens bekijken hoe alles werkt? Bekijk dan de duidelijke instructie-video's van Laura Vink op YouTube.

Via deze pagina kunt u de gratis app downloaden.