Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenWat is OypoHoe het werkt

Hoe het werkt


Oypo is ontwikkeld om met een zo efficiënt mogelijke workflow, minimaal werk, maximale omzet bereiken. Daarom maken wij de stappen om foto's te verkopen zo eenvoudig mogelijk:

1.  Bepaal uw prijzen en instellingen

De ene opdracht is de andere niet: maak verschillende prijs- en productlijsten

De ene opdracht is de andere niet. Verkoopt u bijvoorbeeld zowel schoolfoto's, portretfoto's en huwelijksfoto's, dan bepaalt u in een verkoopprofiel per type fotowerk welke fotoproducten en verkoopprijzen u wit hanteren. U heeft zelf de touwtjes in handen.

In een verkoopprofiel bepaalt u niet alleen uw prijzen maar maakt u ook instellingen zoals:

  • Welke fotoproducten en welke formaten u wilt aanbieden
  • Tegen welke prijs u fotoproducten wilt verkopen
  • Wie de verzendkosten voor zijn rekening neemt
  • Of uw klanten een zwart/wit- of sepia-versie van uw foto’s mogen bestellen
  • Of er in de bestelmodule een watermerk op de foto’s moet verschijnen
  • Of, en tegen welke prijs, u uw fotobestanden als download wilt aanbieden, in originele kwaliteit of voor webpublicatie.2. Upload uw foto's

Het uploaden van foto’s kan eenvoudig op de volgende manieren

In uw Oypo-account
Upload fotomappen eenvoudig via de website in uw account. Met name geschikt voor kleinere hoeveelheden foto's.

FTP
Upload fotobestanden naar uw account terwijl u verder werkt, dat kan eenvoudig met FileZilla.
Bekijk de instellingen voor uw FTP-programma
Met de plugin voor Adobe Lightroom
De meest efficiënte workflow voor het beheren van de foto’s in uw fotowinkel. Maak in Lightroom nieuwe fotomappen aan, publiceer foto’s en koppel uw verkoopprofielen.
Download de gratis plugin

Dropbox (Oypo-PRO)
Dropbox is een handige en populaire dienst om bestanden uit te wisselen tussen verschillende computers, telefoons en tablets. U kunt Dropbox gebruiken als doorgeefluik van fotobestanden naar uw fotowinkel.
Lees hoe het werkt


 

3. Fotomappen beheren

In uw account beheert u per fotomap zaken zoals de titel, beschrijving en rubriek. Daarnaast kunt u foto's uit verschillende fotomappen samenvoegen, of een fotomap juist splitsen. Ook instellingen als het wachtwoord en eventuele verloopdatum bewerkt u in fotomappen-beheer. Omdat u waarschijnlijk meerdere prijsstellingen wilt hanteren, legt u deze vast in verkoopprofielen. Na het uploaden van een fotomap koppelt u het gewenste verkoopprofiel. Met een verkoopprofiel bepaalt u onder andere welke fotoproducten u wilt verkopen en tegen welke prijs. 

Bij iedere fotomap staat ook het webadres waarmee uw klanten de betreffende map rechtstreeks kunnen bereiken. U kunt deze bijvoorbeeld op internet of in e-mailberichten vermelden om uw foto's te promoten. U kunt fotomappen afschermen met een wachtwoord.


 

4. Verwijs uw klanten naar uw eigen website of de oypo-website

 

Heeft u een eigen website, dan kunt u uw fotowinkel eenvoudig in uw website integreren. Hebt u Oypo-PRO, dan kunnen we nabestellingen van uw klant zelfs met uw (bedrijfs)naam en logo verzenden.

Uw klanten kunnen uw foto's daarnaast ook bestellen via, http://uwnaam.oypo.nl en http://www.oypo.nl/uwnaam. Als vanzelfsprekend is het van essentieel belang dat uw klanten weten waar zij uw foto's kunnen bestellen. Als fotograaf moet u uw klanten hierover dus adequaat informeren.

Schoolfotografie
Met Oypo-PRO genereert u, als schoolfotograaf, eenvoudig inlogkaartjes met daarop de inlogcode voor elke leerling. Desgewenst aangevuld met een wachtwoord. Vaak worden ouders vooraf via een brief van de school over de schoolfotosessie geďnformeerd. Het is aan te raden de school vooraf informatie te verstrekken over praktische zaken rondom de fotosessie en de online bestelmogelijkheid. De school kan deze dan in hun communicatie naar de ouders opnemen (of bijvoegen).

Portretfotografie
Omdat u tijdens de portretsessie contact heeft met de geportretteerde, hebt u een mooie gelegenheid om alvast het internetadres door te geven waarop uw klant de foto's kan bestellen. Hebt u het e-mailadres van de geportretteerde, dan kunt u een e-mail verzenden op het moment dat de foto's daadwerkelijk online staan.

Sport- en evenementfotografie
Als u tijdens een evenement een foto maakt, kunt u de gefotografeerde in veel gevallen direct een flyer of een visitekaartje geven met daarop de website waar uw klant de foto kan bestellen. Bij sporten is het meestal wat lastiger om direct te flyeren. In dat geval kunt u uw wellicht op de website van de vereniging of het evenement een link naar de foto's laten zetten. Hoe dan ook, om foto's te kunnen verkopen is het belangrijk dat geportretteerden weten waar ze foto's kunnen bekijken.

Tip: Het kost maar een paar tientjes om een paar honderd flyers te laten drukken. Ook is het mogelijk om gratis visitekaartjes bestellen. Bijvoorbeeld bij Vistaprint .

Algemeen
U kunt uw foto's na het fotograferen onder de aandacht brengen op uw eigen website, de website van een evenement, via een nieuwsbrief (bijvoorbeeld van de school of het evenement) of in een forum over het onderwerp. Wilt u daarbij een logo van Oypo gebruiken, dan mag dat natuurlijk. U vindt deze op http://www.oypo.nl/download


 

5. U geniet, Oypo doet de rest

Vanaf nu kunt u zich richten op nieuwe opdrachten. Wij nemen de rest van de orderafhandeling namelijk volledig uit handen. De bestellingen van uw klanten worden door ons verwerkt en geleverd. In uw account ziet u de statistieken en hoeveel omzet en winst u opbouwt. We zijn voortvarend met uitbetalen. Is uw tegoed lager dan 100 euro, dan kunt u iedere maand een verzoek doen om uw verdiensten uit te betalen, hoe laag het bedrag ook is. Is uw tegoed groter dan 100 euro, dan kunt u altijd direct om uitbetaling van uw verdiensten vragen. Van elke uitbetaling ontvangt u een creditfactuur voor uw administratie.


Gratis aanmelden