Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenIn de mediaPartyfotografie is een way of life

Partyfotografie is een way of life

Robert Bot - Link2Party

Robert Bot (1971) is fotograaf en mede-eigenaar van Link2Party, een website specifiek gericht op het Nederlandse uitgaanspubliek. "Fotografie is een belangrijk onderdeel van de site, bezoekers kunnen zien of ze gefotografeerd zijn of wie er ook op de party zijn geweest en daarmee de party herbeleven. Een mooie foto hebben van jezelf en je vrienden is gewoon super leuk". Robert is elk weekend als partyfotograaf op de hipste party's te vinden om fotografisch verslag te doen.

Fotograferen op party's gebeurt niet onder ideale omstandigheden, maar met acht jaar ervaring, waarbij Robert zich het vak zelfstandig heeft eigen gemaakt, en de juiste apparatuur is het resultaat bijzonder te noemen. "Een party is niet te vergelijken met fotograferen in een studio. Je kunt de omgeving niet naar je hand zetten en iedere situatie is anders. Je weet niet of en wanneer er opeens ergens een licht aangaat, je hebt dus een hele korte tijd om de ideale foto te maken”, merkt Robert op. “Het is voor ons een way of life geworden, maar niet iedere fotograaf houdt dit vol".

Voor het bestellen van foto’s via Link2Party is de functionaliteit van Oypo volledig in de eigen website geďntegreerd. En ook de verzending gebeurt dankzij het white label concept uit naam van Link2Party.

Dankzij een unieke samenwerking met sponsors biedt Link2Party gratis fotoafdrukken aan de bezoekers van de website. De sponsors betalen de productie- en orderkosten van de foto en de foto wordt voorzien van een mooie rand met reclame.

"Op zich is het partypubliek een doelgroep die sporadisch een foto bestelt, maar ik fotografeer ook concerten en na afloop daarvan worden vaak canvassen, posters en kussenslopen besteld. Dankzij de functionaliteit die Oypo biedt, kan ik perfect aansluiten bij de wensen van een doelgroep".

Toen het idee van Link2Party ontstond is gezocht naar een leverancier die kon bieden wat de eigenaren in gedachten hadden. Zelf doen is niet in gedachten opgekomen, "omdat je de tijd die je bespaart aan jezelf en aan andere dingen kunt besteden, het is gewoon veel efficiënter. Bovendien, schoenmaker blijf bij je leest. Ik wil liever niet alles zelf moeten bedenken of problemen die er soms zijn zelf moeten oplossen". Door een aanbeveling van een bevriende fotograaf is Link2Party bij Oypo terechtgekomen. De contacten met Oypo liepen soepel. De keus was snel gemaakt.

Bijzonder tevreden is Robert met de korte lijnen bij Oypo. "De samenwerking is bijzonder prettig, Oypo denkt vanuit zichzelf actief mee. Ik kan dingen makkelijk zelf aanpassen en ook inloggen in een back office om bestellingen te volgen. Ik heb de zekerheid dat de bestelling van mensen die foto's bestellen kwalitatief goed wordt afgehandeld, ook als er wel eens iets niet goed gaat", vertelt Robert enthousiast.

Tips voor Oypo heeft Robert niet. "Wat mij betreft kan het niet beter", zegt hij afsluitend.

Robert Bot - Link2Party