Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsFoto's uploadenLightroom pluginExport service

Export service

U kunt de plugin op twee manieren gebruiken: als Export service en als Publicatie service.

Export service
De Export service is éénrichtingsverkeer: u kunt er foto's mee plaatsen op Oypo en beperkt fotomappen beheren, maar geen foto's verwijderen of fotomappen verplaatsen. Hieronder staat beschreven hoe de Export service werkt.

Publicatie service
De Publicatie service (vanaf Lightroom 3.3) is veelzijdiger: er ontstaat een twee-weg koppeling tussen Lightroom en Oypo, waardoor U ook fotomappen kunt verplaatsen, en individuele foto's uit een fotomap op Oypo kunt vervangen of verwijderen.
Op deze pagina bespreken we de Publicatie service.


Foto's plaatsen op Oypo vanuit Lightroom (Export service)


Stap 1: Foto's selecteren

Selecteer in Lightroom de foto's die u op Oypo wilt plaatsen en klik op de knop Exporteren. Kies daarna bovenin het scherm bij 'exporteren naar' voor Oypo (in Lightroom 2.x klikt u op de brede titelbalk).



Stap 2: Autorisatie (eenmalig)

De eerste keer dat u de plugin gebruikt, moet u Lightroom toestemming geven om foto's te beheren binnen Oypo. U ziet het volgende scherm:

Klik op de knop 'Toegang geven' en uw webbrowser verschijnt met de Oypo pagina. Log in op uw Oypo account en geef Lightroom toestemming foto's te beheren. Deze autorisatie procedure is eenmalig: Lightroom onthoudt uw Oypo-account, ook na afsluiten van Lightroom. U kunt later eventueel handmatig uitloggen als u dat wenst.

Klik in uw Oypo-account op Ja (zie hierboven) en keer terug naar Lightroom.


Stap 3: Exporteren

Na de de voorgaande twee stappen ziet u het export-scherm:

In dit scherm kunt u ervoor kiezen om de foto's toe te voegen aan een bestaande map of een nieuwe fotomap aan te maken.

Kies in welke fotomap de geselecteerde foto's terecht moeten komen en klikt op de knop 'Exporteren'.

Als u voor 'Nieuwe fotomap' kiest, of op de knop 'Wijzig fotomap' klikt na selectie van een bestaande map, kunt u voorafgaand aan de export de gegevens van de fotomap wijzigen. U kunt de naam van de fotomap wijzigen, de korte omschrijving, een wachtwoord toekennen en ervoor kiezen de fotomap direct zichtbaar te maken op internet. Ook kunt u een meteen het gewenste verkoopprofiel met de prijzen en producten uit uw Oypo-account aan de fotomap koppelen. De instellingen die u in dit scherm maakt worden tijdens de export doorgegeven aan uw Oypo-account.

Daarna worden de geselecteerde foto's naar Oypo gekopieerd. Afhankelijk van het aantal foto's kan dat enige tijd duren. In de linker-bovenhoek van Lightroom kunt u de voortgang volgen:

Als u ervoor koos om de gexporteerde fotomap zichtbaar te maken dan verschijnen de foto's direct op Oypo en is alles klaar zodat uw klanten foto's kunnen kopen. Afhankelijk van de drukte op Oypo kan het zijn dat het een paar minuten duurt voordat de foto's daadwerkelijk in de fotomap terecht komen. Op de pagina Account status van uw Oypo ziet u of er nog foto's in de wachtrij staan om verwerkt te worden.


Of nog mooier: Gebruik de publicatie-service