Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsFoto's uploadenLightroom pluginGeavanceerd

Geavanceerd

Via het scherm plugin extras (bestand -> plug-in opties -> Oypo Export Plugin Extras) bereikt u een aantal extra functies. In de meeste gevallen zijn ze eenmalig of sporadisch nodig. Op deze pagina leggen we de mogelijkheden uit.


Importeer albumstructuur

Met de Oypo plugin voor Lightroom kunt u automatisch de bestaande fotomappen van uw Oypo-account binnen Lightroom aanmaken. Daarna kunt u eenvoudig foto's aan deze fotomappen toevoegen. Na een druk op de knop 'Importeer albumstructuur' wordt de complete fotomappen-structuur zoals u die binnen Oypo gebruikt ingelezen en in de Publicatie service aangemaakt. 

Na inlezen verschijnen alle Oypo fotomappen in de structuur onder de Publicatie service:


Koppel bestaande foto's aan mappenstruur

Na aanmaken de mappenstructuur kunt u met de knop Koppel foto's de foto's zoals die op dit moment in de mappenstructuur van uw Oypo-account staan (en bijvoorbeeld op een andere wijzen dan via de plugin zijn geupload) koppelen aan uw fotomappen in Lightroom. De betreffende foto's moeten dan uiteraard wel ergens in Lightroom staan, fotobestanden worden niet vanuit uw Oypo-account naar Lightroom gekopieeerd. Na een klik op de knop Koppel foto's kiest u op welke manier de foto's gematched moeten worden:

  • Op opnametijdstip: Foto's worden gekoppeld aan de hand van het opnametijdstip (de datum/tijd zoals die in de EXIF informatie staat).
  • Op bestandsnaam: Foto's worden gekoppeld aan de hand van de bestandsnaam.
    Let op: indien u dubbele bestandsnamen gebruikt (bijvoorbeeld, u hebt veel foto's die DSC_0000.JPG heten omdat u de nummering van uw camera niet aanpast) dan kan deze optie tot onvoorspelbare resultaten leiden.
  • Op opnametijdstip en bestandsnaam: Zowel de bestandsnaam als het opnametijdstip moeten overeenkomen voor de koppeling.

Zodra u op de knop 'Ga verder' klikt zoekt de plugin binnen Lightroom naar de juiste foto's en voegt deze toe aan de gepubliceerde fotomappen.

Let op, Dit proces zal in veel gevallen lang duren. Indien u veel foto's op Oypo hebt staan, kan het koppelen meerdere uren in beslag nemen!


Geavanceerd beheer

De onderstaande opties zijn in de meeste gevallen niet nodig.

Verversen

Alle foto's zoals die op Oypo staan worden vergeleken met de foto's die in de Oypo publicatieservice in Lightroom staan. Als u bijvoorbeeld foto's via de Oypo-site verwijderde, dan verdwijnen ze na het uitvoeren van deze functie ook uit uw Lightroom plugin.
Let op, dit is een langdurig proces. Als u veel foto's op Oypo hebt staan, dan kan het koppelen meerdere uren in beslag nemen.

Un-mark for republish

Weet iemand een mooie Nederlandse vertaling hiervoor? In het geval dat een foto in Ligtroom onterecht gemarkeerd is om opnieuw te publiceren, dan kunt u deze status met un-mark for republish verwijderen.

Ontkoppel

In het geval met de functie Koppel foto's foto's onverhoopt incorrect zijn gekoppeld, dan vervangt Lightroom nadat u voor Publiceren kiest, deze foto's de verkeerde foto's. Met 'Ontkoppel' maakt u de koppeling tussen Oypo en Lightroom ongedaan voor geselecteerde foto's.