Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsFoto's uploadenUpload met Dropbox

Upload met Dropbox

Dropbox is een handige en populaire dienst om bestanden uit te wisselen tussen verschillende computers, telefoons en tablets. U kunt Dropbox vergelijken met een doorgeefluik. Maakt u gebruik van Oypo PRO dan kunt u met behulp van Dropbox ook extra makkelijk foto’s uploaden naar OYPO.

Dropbox is gratis. U krijgt normaal gesproken 2 GB opslagruimte. Als u een nieuw Dropbox-account aanmaakt via deze link, krijgt u daarbovenop nog eens 500 MB extra.

Hoe werkt dit?

U geeft Oypo toegang tot een specifieke folder in uw Dropbox. Vervolgens plaatst u de foto’s die u wilt uploaden naar de Oypo-map in uw Dropbox. Gewoon met de Verkenner of Finder. Oypo verplaatst vervolgens de foto's van uw Dropbox naar uw Oypo-account.

Uploaden met Dropbox

1. Allereerst koppelt u Oypo aan uw Dropbox-account door te drukken op de knop 'Koppel uw Dropbox'. U vindt deze in uw account via Foto’s plaatsen > Via Dropbox > Koppel uw Dropbox.
Heeft u nog geen Dropbox-account? Maak dan hier een nieuw Dropbox-account aan, u krijgt dan van Dropbox 500 MB extra ruimte.

2. Na het koppelen van Oypo aan uw Dropbox-account, wordt er in uw Dropbox een nieuwe map '/Apps/Oypo' aangemaakt. Oypo heeft alléén toegang tot deze map, dus niet tot de andere bestanden en mappen in uw Dropbox. Oypo gebruikt Dropbox als doorgeefluik: uw fotobestanden worden opgeslagen op de servers van Oypo en verwijderd uit uw Dropbox. Het koppelen van Oypo neemt hierdoor extra ruimte van uw Dropbox in beslag.

3. Mappen met fotobestanden die u toevoegt binnen uw Dropbox-map '/Apps/Oypo' worden automatisch verwerkt en in de juiste map op Oypo geplaatst. Vervolgens worden de foto’s verwijderd uit uw Dropbox-map. Let dus goed op dat u alleen een kopie van uw foto's in de Oypo Dropbox-map plaatst en dus geen originele bestanden.

Belangrijk om te weten

  • Mappen die u verwijdert uit uw Dropbox-map, blijven bewaard in Oypo. U kunt dus nooit per ongeluk iets van Oypo verwijderen. Wilt u toch fotomappen verwijderen, log dan in op uw account bij Oypo.
  • Als u ervoor gekozen heeft om foto's te corrigeren voor levering, dan worden deze foto’s wanneer zij besteld worden klaargezet in uw Dropbox in de map 'bestanden voor correctie'. Plaats de bestanden na correctie terug in de Dropbox in de map '/Apps/Oypo' maar niet in de map ‘bestanden voor correctie’.
  • Er is een vertraging van 10-15 minuten voordat een wijziging in uw Dropbox zichtbaar is in Oypo.
  • U kunt meerdere Dropbox-accounts aan uw Oypo-account koppelen, bijvoorbeeld als u met meerdere fotografen in een Oypo-account samenwerkt.
  • U kunt de koppeling tussen Dropbox en Oypo op ieder gewenst moment verbreken via de instellingen van uw Dropbox-account op de Dropbox-website.
  • De Dropbox-functionaliteit binnen Oypo kunt u alleen gebruiken met een Oypo PRO account.