Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2008Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 10

< Nieuwsbrief 9
Nieuwsbrief 11 >

22 maart 2008

Beste Fotograaf,
Technische storing
Gistermiddag rond 13:00 uur is een database-server van Oypo gecrashed. Hierdoor was de website tot 18:30 uur niet bereikbaar. Na de crash bleek een disk met 5 Terabyte aan gegevens leeg te zijn. Op dit moment wordt met behulp van backups alle data hersteld.
Er is niks kwijt!
Van alle data en gegevens zijn automatisch reservekopieën gemaakt. Deze kopieën worden gebruikt.
Werk in uitvoering
Vandaag en begin volgende week worden de laatste herstelacties uitgevoerd. Met name de ontbrekende foto's en de synchronisatie van geplaatste orders en betalingen hebben onze aandacht. Tot die tijd kan het voorkomen dat foto's ontbreken en orderstatussen niet actueel zijn.
Foto's niet opnieuw uploaden
Het is niet nodig om ontbrekende fotobestanden (kruisje op de website) opnieuw te uploaden naar je account. Om de server zo min mogelijk onnodig te belasten vragen we je dit zo min mogelijk te doen. Het komt automatisch goed. Enkel ingeval van spoed zou je specifieke foto's opnieuw kunnen uploaden.
Door schade en schande
Als alles achter de rug is, onderzoeken we uiteraard mogelijke oorzaken en treffen we maatregelen om kans op herhaling te minimaliseren.
We ontvangen momenteel veel vragen via email. Hierdoor kan het zijn dat we wat later reageren dan je van ons gewend bent. We vragen hiervoor je begrip. De meeste gestelde vragen worden overigens in deze nieuwsbrief beantwoord.

Onze excuses voor het ongemak.

Nic, Koen, Winand en Peggy