Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2008Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 11

< Nieuwsbrief 10
Nieuwsbrief 12 >

2 oktober 2008

Beste Fotograaf,
Geen nieuws, goed nieuws
Het is alweer een poosje geleden dat we je via de nieuwsbrief informeerden over de ontwikkelingen bij Oypo. Geen nieuws betekent in dit geval goed nieuws, want we hebben in de tussentijd niet stilgezeten! Hieronder een aantal nieuwtjes en... een interessante prijsverlaging.
Wie is Winand?
Sinds deze zomer versterk ik met veel plezier het Oypo-team. Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Winand Donders en beantwoord supportvragen van fotografen en afnemers. Het is leuk om te ervaren dat ik mensen echt kan helpen. Dus laat het gerust weten als ik je ergens mee van dienst kan zijn. Naast mijn werkzaamheden bij Oypo ben ik freelance webdesigner. In mijn vrije tijd bestier ik de Nederlandse podia met feestband Lijn 7 (www.lijn7.nl). Ik ben benieuwd wanneer ik voor de eerste keer een flyer van een Oypo-fotograaf krijg :-)
Canvasprints goedkoper
Na de prijsdaling van de normale fotoafdrukken eerder dit jaar wordt met ingang van vandaag de kostprijs voor canvassen fors lager. Afhankelijk van de afmetingen loopt het voordeel op van 14% tot 20%. De prijsdaling kun je gebruiken om extra winst te maken. Of laat je klanten profiteren door de verkoopprijs van de canvassen te verlagen.
Oypo verwelkomt 3000ste fotograaf
Het afgelopen half jaar kozen precies duizend nieuwe fotografen voor Oypo. Behalve het aantal fotografen stijgt ook het aantal foto's dat via Oypo verhandeld wordt flink. Naast de fotografen ontdekken ook andere professionals het gemak van de fotodienst, zoals fotomarketeers en uitgevers.
Snel, sneller, snelst
Als reactie op de groeiende populariteit hebben we het serverpark uitgebreid van drie naar negen machines. De verwerking van nieuwe fotobestanden en de presentatie van de foto's op de websites is hierdoor een stuk sneller geworden. De nieuwe infrastructuur is een solide basis om onze fotodienst verder te ontwikkelen.
Nieuwe site: sneak preview
Velen lieten het ons weten en eigenlijk zijn we het met hen eens: de uitstraling van onze website past niet helemaal bij het innovatieve karakter van de professionele verkoopdienst. Daarom steken we de website nog dit najaar in een nieuw jasje. Nieuwsgierig hoe die eruit gaat zien? Kijk op www.oypo.nl/sneakpreview
 PRO-Tip: Eigen producten
Voeg 'eigen producten' toe aan je verkoopprofiel als je zelf specifieke producten aan afnemers wilt leveren. Je ontvangt dan een e-mailbericht zodra een product wordt besteld. Op de vernieuwde beheerpagina 'Levering eigen producten' staat alles wat je nodig hebt voor de afhandeling van de bestelling.
Het is ook mogelijk om fotobestanden als eigen product te leveren. Deze optie is met name geschikt om de beelden met specifieke rechten te verkopen. Bijvoorbeeld "publicatie in regionaal dagblad, max oplage 20.000".
Coming soon...
Binnenkort breiden we de verkoopprofielen uit met nieuwe fotoartikelen. Vanwege de toename van het aantal vakfotografen is er meer vraag naar fotoproducten uit een hoogwaardiger segment. Daar spelen we op in door producten te selecteren die de afnemer, net als canvasprints, direct kan gebruiken.
Uiteraard informeren we je zodra de nieuwe artikelen beschikbaar zijn.
We wensen je veel plezier en succes met fotograferen en de verkoop van je foto's via Oypo. Heb je tips hoe we Oypo kunnen verbeteren? We nemen elke tipmail aan support@oypo.nl ter harte!

Vriendelijke groet,
Oypo
Je foto's verdienen het beste!