Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2009Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 13

< Nieuwsbrief 12
Nieuwsbrief 14 >

26 januari 2009

Beste Fotograaf,
De kop is eraf. Is de decembermaand een periode van bezinning, nu is het tijd voor actie. We zijn in volle vaart aan het nieuwe jaar begonnen. In deze nieuwsbrief een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.
  Betere afdrukken, zelfde prijs!
Begin februari stappen we over van Kodak Endura Professional Paper naar Fujicolor Crystal Archive Digital Paper - DPII Professional. Fujicolor ontwikkelde het fotografisch papier speciaal voor moderne fotobelichters zoals ProFotonet gebruikt. De kleurruimte wordt beter benut waardoor subtiele kleurschakeringen van met name huidtinten optimaal tot hun recht komen. DPII Professional wordt in Nederland geproduceerd. Het materiaal is duurder dan het huidige papier, maar Oypo verhoogt de prijzen niet.
Oypo gaat naar de beurs
Nieuwsgierig naar de mensen achter Oypo? Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in de vakfotografie? Andere Oypo fotografen ontmoeten? Kom dan naar dé beurs voor professionele beeldmakers: Professional Imaging 2009 van 8 t/m 10 maart in het Nieuwegein's Business Center te Nieuwegein. De toegang is gratis. Voorkom wachttijden bij de incheckbalie en registreer alvast op www.professionalimaging.nl. We verheugen ons u te ontmoeten.
Prepare for take off: de nieuwe website
Begin februari lanceren we de nieuwe Oypo-site. Neem gerust een kijkje in de testomgeving!
Enkele verbeteringen:
  • Vernieuwde vormgeving die beter aansluit bij het karakter van Oypo
  • U kunt klantgegevens downloaden als gegevensbestand
  • Nieuwe functionaliteit: verzamelbestellingen
  • Betere zoekschermen voor gefotografeerden
  • Een forum van en voor PRO-fotografen
Voordat we definitief overstappen hebt u de gelegenheid de nieuwe bestelomgeving te testen. In het forum kunt u met andere fotografen van gedachten wisselen over het optimaal benutten van Oypo.
 PRO-Tip: Bestellingen op rekening leveren
Doet u zaken met redacties van magazines of dagbladen voor wie online betalen lastig is? Of doet u bijvoorbeeld fotosessies in dierenspeciaalzaken? Of wilt u bestaande klanten extra service bieden? Overweeg dan de mogelijkheid uw klant op rekening te laten bestellen. U activeert de extra betaalmethode in het tabblad 'extra' van het verkoopprofiel. Vanaf dat moment kunnen uw klanten foto's waaraan het verkoopprofiel is gekoppeld bestellen zonder vooraf te betalen.

Huup huup huup... Barbatruuk!
Een handige truuk is om voor deze betaalmethode een extra verkoopprofiel te maken maar deze niet aan een fotomap te koppelen. Als u vervolgens 'korting'coupons aanmaakt met dit verkoopprofiel als doelprofiel, kunnen enkel klanten met een couponcode op rekening bestellen. Op die manier bepaalt u zelf aan welke afnemers u op rekening wilt leveren.
Win de Zilveren Camera Loterij!
Vorige week was de zestigste uitreiking van de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Oypo is een van de sponsors van deze prijs. De winnende foto's worden in het begeerde jaarboek van de Zilveren Camera opgenomen. We willen u inspireren en verloten daarom acht jaarboeken. Wat zou uw zilveren camera foto zijn geweest? Upload een foto met bestandsnaam zilverencamera.jpg naar uw account en u doet automatisch mee met de loterij!
Uitgelicht: Eppo Karsijns
Als freelance fotograaf werkt hij voor een aantal fotopersbureaus, maar verkoopt Eppo Karsijns ook aan particulieren. Tijdens grote wielerevenementen maakt hij duizenden foto's. Particuliere fotografie bij dit soort koersen vindt hij niet alleen leuk, het verkoopt ook lekker. Eppo is blij met Oypo. Nu houdt hij kostbare tijd over voor zijn passie: fotograferen. Lees het interview.
We wensen u veel plezier en succes met het verkopen van foto's. Laat het ons gerust weten als u suggesties hebt of als we u ergens mee kunnen helpen!

Hartelijke groeten,
Oypo
Uw foto's verdienen het beste!