Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2009Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 15

< Nieuwsbrief 14
Nieuwsbrief 16 >

28 juni 2009

Beste Fotograaf,
De zomer is begonnen! Voor veel fotografen is het eindelijk wat rustiger na een drukke periode. De scholen sluiten, mensen gaan met vakantie. Er wordt minder gefotografeerd en minder besteld. Oypo zit echter niet stil. De rustige periode is voor ons ideaal om zaken op te pakken waar we in de afgelopen periode niet aan toe kwamen.
Zomeractie
Ook uw afnemers gaan met vakantie of zitten liever in de zon dan dat ze foto's nabestellen. Om de verkoop van uw foto's extra te stimuleren kunt u gebruik maken van de zomeractie.

Voor elke order waarbij voor meer dan € 5,00 nabesteld wordt, ontvangt de afnemer met de couponcode 2 Euro korting op de verzendkosten tijdens het bestellen in juli en augustus.

couponcode: ZOMERACTIE

Informeer uw afnemers over deze couponcode!

De actie is gunstig voor uw afnemers, maar ook voor uzelf. Door de lage verzendkosten zal het aantal orders toenemen. Misschien is deze actie een goede aanleiding om foto's die u eerder op Oypo plaatste, nogmaals onder de aandacht te brengen en zo uw omzet te vergroten. De actie wordt aangeboden door Oypo en gaat uiteraard niet ten koste van uw omzet of winst!
"Goedemorgen, u spreekt met de Oypo servicedesk"
Sinds enkele weken is de service desk van Oypo telefonisch bereikbaar voor fotografen en afnemers. Hoewel communicatie via email voor ons nog steeds het meest efficiënt is, weten we dat sommige mensen liever de telefoon pakken. Op werkdagen zitten we tussen 11:00 en 13:00 uur klaar om de telefoontjes te beantwoorden. Het telefoonnummer staat vermeld op de contactpagina.
Oypo gecertificeerd door Webshop Keurmerk
Onlangs is Oypo gecertificeerd door het Webshop Keurmerk. Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels. Het keurmerk zorgt ervoor dat afnemers met meer vertrouwen een bestelling plaatsen. Bij een eventueel conflict kunnen ze met hun klacht bij deze onafhankelijke stichting terecht.
Het Webshop Keurmerk zelf is door de website 'Consuwijzer' gekeurd en gewaardeerd met een 10.
www.keurmerk.info
www.consuwijzer.nl
Webshop Keurmerk
Notice and takedown
Het komt wel eens voor dat fotografen foto's onrechtmatig aanbieden via Oypo. Bijvoorbeeld foto's van een popconcert zonder toestemming van het management van de band, of foto's die u niet zelf maakte. Bij klachten hierover hanteren we de procedure die beschreven staat in de 'Gedragscode Notice-And-Take-Down' die door het Ministerie van Economische Zaken is opgesteld.
U kunt de gedragscode downloaden via deze link:
www.oypo.nl/media/ntd_gedragscode.pdf
PRO-tip: Marathons en wielerwedstrijden
Oypo-PRO kent veel extra mogelijkheden. Een van daarvan is het automatisch koppelen van startnummers van deelnemers aan een marathon of wielerwedstrijd aan een fotomap. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bestand met de tussen- of eindtijden van de deelnemers. De deelnemers kunnen dan op de website hun startnummer ingeven, waarna uit een fotomap met honderden foto's automatisch de foto's getoond worden die het dichtst bij hun eindtijd gemaakt zijn. Dat scheelt een boel zoekwerk.
ChampionChip Het bestand dat de tijd aan het startnummer koppelt is afkomstig van de meetapparatuur die de doorkomsttijden meet van de chips (bijvoorbeeld 'ChampionChip') die de lopers of wielrenners bij deze evenementen aan hun schoenveter of aan het voorwiel van hun fiets bevestigen.
Fotograaf Eugene Gies gebruikt deze functie als een van de eersten op de website www.marathonfoto.nl
Laat het ons gerust weten als u zelf een creatieve manier weet om Oypo toe te passen. Of als we u op een andere manier kunnen helpen uw foto's nog beter te verkopen.

We wensen u een mooie zomer toe!

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!