Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2007Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 2

< Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 3 >

27 februari 2007

Beste Fotograaf,
    Carnaval is weer achter de rug. Velen kijken tevreden terug op het feest dat bij Oypo alle records heeft gebroken. Het aantal nieuwe foto's, het aantal bezoekers en niet te vergeten de fotoverkoop was ruim drie keer zo groot als gebruikelijk. Steeds meer fotografen ontdekken het gemak van Oypo. Op dit moment bieden ruim 750 fotografen foto's aan via Oypo en dit aantal groeit met de dag. De nieuwste verbeteringen en verkooptips kun je lezen in deze tweede nieuwsbrief.
Geen limiet op diskruimte
Sinds enige tijd is er geen limiet meer op het aantal foto's dat je op Oypo kunt plaatsen. Het is dus niet meer nodig om fotocollecties vroegtijdig van de site te verwijderen omdat je een nieuwe collectie aan wilt bieden. Om te voorkomen dat foto's onnodig op de server staan en om je afnemers te motiveren om niet te lang te wachten met bestellen, kun je een einddatum aan de fotocollectie geven, waardoor deze automatisch wordt verwijderd. Deze mogelijkheid is optioneel. Geef je afnemers wel ruim te tijd om de foto's te bestellen, bijvoorbeeld drie maanden.
Afdrukken op canvas
Nieuw zijn ook de afdrukken op canvasdoek: de foto wordt in het vaklab op linnen afgedrukt en opgespannen op een spanraam. De optie voor het verkopen van canvas prints kun je activeren in het verkoopprofiel.

Afmetingen en verhoudingen
Als je foto's verkoopt die niet de verhouding 3:2 hebben maar bijvoorbeeld 4:3, of vierkant of langwerpig zijn, dan drukt het vaklab deze af in de werkelijke verhouding. Een vierkante foto wordt dus vierkant bij de afnemer afgeleverd. De maximale afmetingen zijn 70cm x 105cm.
   
Tip: webwinkel op je eigen website
Sommige fotografen publiceren hun foto's, behalve op Oypo, op een eigen website met een link naar hun collectie op Oypo. Maar weet je dat je Oypo eenvoudig in je eigen site kunt integreren? Dit voorkomt dubbel werk. Bovendien is het makkelijker voor de besteller en je foto's zijn beter beveiligd tegen kopiëren. Een paar voorbeelden: Arthur van Diest Rogier Bom FoToZie Randall's weblog
Lees hier verder hoe het werkt.
    Koninginnedag
Eind april is het koninginnedag, een leuk evenement om mooie foto's van te maken die je via Oypo kunt verkopen. Ter gelegenheid daarvan drukken we speciale koninginnedagflyers voor jullie, zodat je eenvoudig en effectief je gemaakte foto's onder de aandacht kunt brengen. Bestel de flyers vóór 7 april a.s., dan heb je ze zeker op tijd in huis.
Oypo gaat verder
In minder dan een jaar is Oypo door mond-tot-mond reclame bekend geworden onder een groot publiek. De komende periode willen we met name professionele fotografen kennis laten maken met de mogelijkheden van deze fotoverkoopdienst. Om deze groep te informeren kunnen we hulp gebruiken van een ervaren marketeer. Ken je iemand in je omgeving met deze expertise of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar info@oypo.nl.
 Uitgelicht
De onderwaterfoto's van Cor Kuyvenhoven en Reinoud van Leeuwen hebben succes. Cor en Reinoud zijn beide fanatiek duiker en fotograferen kinderen met hun ouders in het zwembad. Het succes van hun fotoverkoop is mede te danken aan de volgende kenmerken:
  • De foto's zijn niet eenvoudig zelf te maken. Niet iedereen heeft de techniek, ervaring en uitrusting in huis.
  • De foto's zijn voor de besteller een goede herinnering aan een bijzonder moment of prestatie.
  • De foto's zijn kwalitatief goed en de gefotografeerden staan er goed op.
  • De gefotografeerden zijn met (watervaste) flyers geïnformeerd over de verkoop via internet.
Ook de leiding van het zwembad is enthousiast over het initiatief van Cor en Reinoud. Het is een welkome verrassing voor de badgasten. Het initiatief haalde zelfs de voorpagina van de krant.
We wensen je veel plezier en succes met fotograferen en de verkoop van je foto's via Oypo. Heb je tips hoe we Oypo kunnen verbeteren? We nemen elke tipmail aan support@oypo.nl ter harte.

Vriendelijke groet,
Oypo
Je foto's verdienen beter