Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2010Nieuwsbrief 21

Nieuwsbrief 21

Nieuwsbrief 22 >
< Nieuwsbrief 20

23 augustus 2010

Beste fotograaf,

De zomervakantie is afgelopen en mensen gaan weer aan het werk. Oypo heeft niet stilgezeten (oké, we zullen eerlijk zijn, bijna niet stilgezeten). In deze nieuwsbrief informeren we u onder meer over photokina 2010 en geven we tips over schoolfotografie.

website photokina

Photokina 2010

Waarschijnlijk hebt u photokina 2010 al in uw agenda gezet. Ook Oypo presenteert zich van 21 t/m 26 september op dit internationale foto-evenement in Keulen. Wilt u kennis maken met de mensen van Oypo? U vindt ons in Hal 6.1 standnummer 52.

Tweetup

Veel fotografen treffen elkaar op Twitter. Hier is het idee ontstaan om dagelijks een zogeheten Tweetup te houden bij de Oypo stand. Wilt u andere fotografen ontmoeten en beurservaringen uitwisselen? De Tweetup is iedere beursdag om 17:00 uur.

Gratis naar photokina 2010

Oypo geeft 30 vrijkaarten weg! Hiervoor hebben we een aantal ludieke acties bedacht die via Twitter worden gecommuniceerd. Volg Koen Lindner op Twitter en blijf op de hoogte.
http://twitter.com/KoenL

Voor u maken we het makkelijk. We verloten twee vrijkaarten onder iedereen die via mail reageert op deze nieuwsbrief. Stuur ons een bericht met als mailsubject "Ja, ik wil naar photokina 2010". U ontvangt 30 augustus bericht als u een vrijkaart hebt gewonnen.

Schoolfotografie

De komende maanden worden er weer veel schoolfoto's gemaakt. Graag lichten we een aantal functies toe die goed van pas komen bij de verkoop van schoolfoto's.

Groepsfoto

Indien u een fotomap maakt en de titel begint met een asterisk (*), dan verschijnen de foto's uit deze fotomap automatisch in alle fotomappen op hetzelfde niveau van de mappenstructuur. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een foto van het docententeam in de fotomappen van de klassen weer te geven. In onderstaand schema wordt dit verduidelijkt.

Kiest u ervoor om per leerling een fotomap te maken, dan is het met een asterisk (*) mogelijk om de groepsfoto van de klas in de fotomap van iedere leerling te tonen.

Wachtwoorden genereren (Oypo-PRO)

Met een druk op de knop 'Genereer wachtwoorden' in het tabblad 'Extra functies' van een fotomap kent u in een handomdraai wachtwoorden toe aan alle onderliggende fotomappen. Dit is vooral handig als een fotomap veel submappen heeft. Bijvoorbeeld indien er veel klassen gefotografeerd zijn, of als per leerling een submap met wachtwoord gewenst is.

Contactsheets (Oypo-PRO)

Deze functie genereert in 'beheer fotomappen' een contactsheet van alle submappen. Op deze sheet wordt onder andere de thumbnail, fotomapnaam, directe link en het wachtwoord van iedere submap weergegeven. De contactsheet is handig om aan de leerlingen te verstrekken, zodat ze hun foto's makkelijk kunnen vinden.

Uw brief op het prikbord

Sommige scholen en ouders willen foto's afschermen met een wachtwoord. Dit hoeft niet negatief te zijn voor uw omzet. U kunt het wachtwoord gebruiken als gelegenheid om ouders persoonlijk te informeren over het bestelproces. Vermeld het wachtwoord in de brief en geef aan dat het wachtwoord belangrijk is om de foto's te kunnen bestellen. Hierdoor zullen ouders de brief bewaren en krijgt deze een mooie plek op het prikbord. Zo worden ouders eraan herinnerd om de foto's te bestellen.

Om te stimuleren dat bestellingen snel geplaatst worden, kunt u in de brief aan de ouders een couponcode voor korting opnemen. Bijvoorbeeld: "Bestel voor 30 september uw foto's en ontvang met de couponcode 4GQ67 vijftien procent korting op uw bestelling!"

Actie met gratis fotohesjes verlengd

De Oypo-PRO actie met het gratis fotohesje is enthousiast ontvangen. Voor iedereen die er vanwege de vakantie niet aan toe is gekomen om Oypo-PRO te activeren, verlengen we de actie tot 30 september 2010.

Indien u voor eind september een jaarabonnement Oypo-PRO neemt, of uw huidige abonnement met een jaar verlengt, ontvangt u niet alleen de standaard korting van 20 euro, maar ook een gratis fotohesje. Stuur een e-mail naar support@oypo.nl indien u van deze actie gebruik wilt maken.
Lees meer over Oypo-PRO

Neem gerust contact op als u specifieke vragen hebt over schoolfotografie, evenementfotografie of over het gebruik van Oypo. We helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via support@oypo.nl

Hartelijke groeten,

Oypo-team
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.