Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2010Nieuwsbrief 23

Nieuwsbrief 23

Nieuwsbrief 24 >< Nieuwsbrief 22
10 december 2010

Beste fotograaf,

Het jaar loopt op zijn einde, het is vroeg donker en mensen maken zich op voor de kerst. Het is een donkere, maar gezellige tijd. In deze nieuwsbrief vragen we uw medewerking aan Serious Request, hebben we twee tips, een nieuwtje en geven we u de gelegenheid uw klanten gratis wenskaarten te sturen.

3FM Serious Request: doet u mee?

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar op een steenworp afstand van ons kantoor in Eindhoven. We hebben de stoute schoenen aangetrokken om samen met u een bijdrage te leveren aan de landelijke actie voor de stille slachtoffers van HIV en AIDS.

We hebben drie initiatieven uitgewerkt:
 1. Fotomarathon
  Vanaf het moment dat de DJ's van 3FM in het Glazen Huis binnenstappen totdat zij weer vertrekken, fotograferen we bezoekers rondom het Glazen Huis en bij overige evenementen in de binnenstad. Uiteraard met het doel de foto's te verkopen voor het goede doel. Om van deze actie een succes te maken hebben we een flink fotografenteam nodig. Wellicht wilt u zich bij ons aansluiten.
  Stuur een email met 'Ja, ik meld me aan voor het fotografenteam' naar info@oypo.nl en we sturen u meer informatie. Geef bij voorkeur alvast aan welke dagen en tijden u het beste uitkomen.
   
 2. Winstdeling
  Op de pagina 'Financieel' in uw account hebt u de mogelijkheid om een gedeelte van uw verdiensten te schenken aan Serious Request 2010. Op die manier draagt u een belangrijk steentje bij. Uiteraard hopen we op een gulle bijdrage.
   
 3. 3FM Serious RequestDonatie door afnemers
  Tijdens de actieperiode geven we klanten bij hun bestelling de mogelijkheid een bedrag te doneren aan 3FM Serious Request. En Oypo verdubbelt iedere bijdrage!

3FM Serious Request 2010 begint op zaterdag 18 december en eindigt op vrijdag 24 december. Actuele informatie over de acties vindt u op deze pagina. Daarnaast geven we regelmatig updates via Twitter.

Staking TNT Post

De huidige stakingen bij TNT Post hebben als gevolg dat de bezorging van bestellingen vertraging oploopt. Helaas ontkomen ook wij niet aan de gevolgen van de acties. Onze ervaring met de vorige staking is dat sommige zendingen pas een week na afloop van de staking werden afgeleverd.
Op deze pagina staat actuele informatie van TNT Post.

Decemberactie
Stuur gratis wenskaarten naar uw klanten!

In december wensen we elkaar het allerbeste met een persoonlijke boodschap op een sfeervolle ansichtkaart. Stuur uw klanten deze maand daarom gratis kaarten. U hoeft er niet veel voor te doen, het gaat helemaal automatisch!

Upload uw kerstkaartontwerp als jpeg-afbeelding naar uw Oypo-account. Al uw klanten die in december uw fotoafdrukken bestellen, ontvangen dan bij hun bestelling uw persoonlijke wenskaart. Een aardige attentie waarmee u zichzelf op een leuke manier kunt onderscheiden.

Technische specificaties
 • Naam afbeelding: december2010.jpg
 • Optimale afmetingen: 1600 x 2400 pixels
 • Fotoafdruk van de wenskaart: 10x15 cm

Het geuploade bestand verschijnt niet in het overzicht "beheer fotomappen" van uw account. U kunt nieuwe ontwerpen met dezelfde bestandsnaam uploaden. De laatste versie wordt gebruikt.

Tip 1: Neem het niet zo nauw

Als fotograaf kijkt u uiteraard of het onderwerp netjes binnen het kader valt. We zien regelmatig dat foto's met een erg kleine marge tussen het onderwerp en de rand van het beeld geupload worden. Bij deze foto's bestaat de kans dat een deel van het beeld tijdens het productieproces wordt afgesneden. Met name als de klant een canvasprint van uw foto bestelt, is er wat meer 'vlees' rondom het onderwerp nodig. De foto loopt immers op de zijkant van het schilderij door. Houd dus rondom voldoende ruimte vrij. Als u niet te krap kadert voorkomt u mogelijke teleurstellingen bij uw klanten!

Dagelijks automatische uitbetalingen

Succesvolle fotografen laten vaak meerdere malen per week hun verdiensten door ons uitbetalen. Sinds begin december kunt u met Oypo-PRO uw verdiensten automatisch laten overboeken zodra uw saldo de grens van vijfhonderd euro bereikt. U hoeft dan niet meer dagelijks in te loggen om uw saldo te bekijken en op de cashknop te drukken. De automatische uitbetaling activeert u in de instellingen van uw account.

Foto in lijst

Tip 2: Een ingelijst cadeau

Sinds deze zomer kunt u ingelijste foto's via Oypo verkopen. Het is een kant en klaar product waarmee uw klanten zonder moeite iemand kunnen verrassen. De ingelijste foto wordt namelijk feestelijk ingepakt verzonden. Hebt u de ingelijste foto's al geactiveerd in uw verkoopprofiel? Doe dat nu, want we verwachten dat de vraag tijdens de feestdagen zal toenemen.

Mooi meegenomen
De verzendkosten van ingelijste foto's zijn vanaf nu structureel met 50 cent verlaagd.

We wensen u veel succes met het verkopen van foto's. Neem gerust contact op als u specifieke vragen hebt over schoolfotografie, portretfotografie, evenementfotografie of over het gebruik van Oypo. We helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via support@oypo.nl

Hartelijke groeten,

Oypo-team
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.