Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2011Nieuwsbrief 24

Nieuwsbrief 24

Nieuwsbrief 25 > < Nieuwsbrief 23
13 februari 2011

Beste fotograaf,

Sneeuwklokjes en krokussen kondigen de naderende lente aan. In deze nieuwsbrief leest u over de jongste tak aan de Oypo-boom: de workshop Shooting for Business. Maar er is meer: u kunt het jaarboek van de Zilveren Camera winnen, of onderzoeken hoe u met minder zorgen meer omzet met schoolfotografie realiseert.

Beursberichten

Wilt u de mensen achter Oypo ontmoeten? Dat kan!
Op 27 en 28 februari zijn we samen met Profotonet aanwezig op de Photo Business Days, vlakbij Brussel. Deze beurs is na inschrijving gratis toegankelijk voor professionele fotografen.
Informatie en het inschrijfformulier: www.photodays.be

Shooting for Business
Van 13 tot 15 maart pakken we groots uit op de vakbeurs Professional Imaging 2011 in Nieuwegein. Oypo geeft gratis workshops. De workshop Shooting for Business, door Reinoud van Leeuwen, draait om de vraag hoe u uw verdiensten vergroot en meer rendement haalt uit uw klanten. We geven tips over onder andere communicatie, branding, klantkortingen en samenwerkings­mogelijkheden met sponsors en evenement organisatoren.
Natuurlijk kunt u op de beurs ook kennismaken met het Oypo-team en ervaringen uitwisselen met andere fotografen.
Toegang tot de vakbeurs is gratis. Registreer vooraf via deze pagina.

Workshop - Shooting for Business

Gratis Zilveren Camera Boek

Hebt u de winnende foto's van de Zilveren Camera 2010 al bekeken? De prestigieuze prijs voor fotojournalisten werd in januari overhandigd aan de makers van de beste nieuwsfoto's. Oypo heeft ook dit jaar deze wedstrijd gesponsord en verloot vijf exemplaren van het Zilveren Camera Boek. In dit prachtige boek staan alle winnende foto's.

Wilt u in aanmerking komen voor het Zilveren Camera Boek?
Mail ons uw persoonlijke verhaal waarin u uitlegt waarom Oypo voor u een geschikte oplossing is. Het mag kort en bondig, één alinea is voldoende. U kunt uw verhaal tot 6 maart 2011 mailen naar info@oypo.nl.

10.000 accounts

Onlangs werd het 10.000ste Oypo-account aangemaakt. Zo'n rond getal is toch een mijlpaal. We merken dat fotografen steeds vaker hun foto's online verkopen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Inmiddels worden ruim 18 miljoen foto's via Oypo aangeboden. Dat aantal groeit gestaag. Kent u nog fotografen die hun bestellingen nog zelf verwerken? Tip ze eens over de mogelijkheden van Oypo. Ze zijn u vast dankbaar voor de extra vrije tijd die het hen oplevert!

Terug naar school

Droom even mee: er zijn zo'n 4000 kinderdagverblijven en 7000 basisscholen in Nederland. In België respectievelijk 1700 kinderdagverblijven en 2500 basisscholen. Een enorme markt voor fotografen!

Maar... de traditionele foto-envelop die tot nu toe vaak gebruikt werd voor het verwerken van bestellingen, is een tijdvreter voor zowel de fotograaf als de school. Online fotoverkoop is dan een uitkomst. Ouders en trotse opa's en oma's kunnen de foto's via internet bestellen. En meer! Als u zorgt voor mooie portretten, bestellen klanten behalve foto's en vergrotingen, vaak ook canvasdoeken, kussenslopen en mokken.

Oypo biedt veel mogelijkheden om de afhandeling van schoolfotografie in goede banen te leiden, zoals de beveiliging van fotomappen, het genereren van contactsheets, het aanmaken van kortingen bij grotere afname, en nog veel meer. Kunnen we ergens bij helpen? Mail ons dan gerust.

Schoolfotografie nieuwe stijl
Schoolfotografie tip:
Fotografen met een origineel concept blijken het meest succesvol te zijn. Denk hierbij aan een bijzonder standpunt, aandacht voor compositie, leuke poses of gebruik van speelse attributen. Het fotograferen duurt misschien iets langer, maar de portretten worden dan ook als canvasprint of poster besteld. De extra tijd verdient zich snel terug door de grotere marge die u maakt.

Nieuwe start voor afnemers en fotografen

De homepage van Oypo is in een nieuw jasje gestoken. De startpagina is nu volledig gericht op afnemers, de belangrijkste bezoekers van de site! Met de professionele vormgeving willen we nog meer vertrouwen wekken bij uw klanten. Het Webshop Keurmerk helpt daarbij.
Voor fotografen is ook een nieuwe startpagina gemaakt. De uitstraling sluit nu beter aan bij het innovatieve karakter van Oypo. Via Twitter ontvingen we meteen al positieve reacties. Laat het ons gerust weten als u aanvullende suggesties hebt.

We wensen u veel succes met het verkopen van uw foto's. Aarzel niet om te mailen naar support@oypo.nl als u vragen hebt. We denken graag met u mee over hoe u de fotoverkoop verder kunt verbeteren.

Hartelijke groeten,

Oypo-team
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.