Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2011Nieuwsbrief 27

Nieuwsbrief 27

Nieuwsbrief 28 > < Nieuwsbrief 26
6 juni 2011

Beste fotograaf,

De zon schijnt de weer volop. Fantastische omstandigheden voor het maken van portretten op locatie. Buitensporters zijn actief en fotografen trekken erop uit om op evenementen te fotograferen. Ook de schoolfotografen maken deze maand weer overuren. Kortom, het bruist flink. De foto's vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Ook wij zitten met het mooie weer niet stil. Deze keer een extra dikke nieuwsbrief.

Nieuw: Rubriceren van fotomappen

Sinds kort kunt u bestaande en nieuwe fotomappen voorzien van een rubriek. Door uw fotomap als 'schoolfoto', 'paardensport' of 'communie' te taggen, kunnen uw klanten foto's sneller terugvinden en bestellen.

In de toekomst kunt u de verkoopcijfers van gerubriceerde fotomappen vergelijken met een benchmark van die rubriek. Op die manier kunt u dus bijvoorbeeld uw verkoopprijzen of rendement vergelijken gemiddelde verkoopcijfers. We adviseren u uw fotomappen altijd te voorzien van de juiste rubriek.

Tip: U kunt oude fotomappen met terugwerkende kracht voorzien van een rubriek.

 

Hiep hiep hoera!

Oypo bestaat sinds deze maand vijf jaar! De tijd is voorbij gevlogen. In korte tijd is veel bereikt en hebben we veel meegemaakt en geleerd. Het succes van Oypo is met name te danken aan het enthousiasme van alle fotografen. We zien dat steeds meer professionele fotografen Oypo inzetten om werkzaamheden te optimaliseren. Het stimuleert ons om door te gaan met hetgeen we goed in zijn: u laten fotograferen.

Drempels weg voor tegoedbonnen

Met tegoedbonnen kunt u vooraf foto's verkopen die klanten later via de website uitkiezen. De waarde van de bonnen bepaalt u zelf. Door het verkopen van tegoedbonnen bent u verzekerd van omzet. Daarnaast bestellen klanten via de website vaak nog extra foto's. Tegoedbonnen genereren dus extra omzet. Als u een gratis account hebt dan verrekenen we bij het activeren van een tegoedbon alvast 20% van de couponwaarde met het saldo van uw account. Zodra de bon is ingeleverd wordt de rest verrekend. U betaalt dus niets extra's voor het gebruik van de coupons.

Nieuw

Met Oypo-PRO wordt de gehele waarde de tegoedbon pas verrekend nadat uw klant de bon heeft ingewisseld. Bij het activeren van tegoedbonnen wordt nog niks verrekend.

Tip

Verdien meer met kortingen! Doordat tegoedbonnen extra omzet genereren en in de praktijk niet iedereen zijn bon daadwerkelijk verzilvert, kan het slim zijn tegoedbonnen met korting te verkopen. Door tegoedbonnen van 6 euro op locatie bijvoorbeeld voor 5 euro te verkopen, stimuleert u de impulsaankoop van uw klanten.

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Het was spannend of het echt door zou gaan, maar het is gelukt: afgelopen maand zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoor aan de Kanaaldijk in Eindhoven. Een kleurrijke locatie die we delen met communicatiebureau Gleijm & van der Waart. De creatieve omgeving zorgt voor nieuwe inspiratie. We kunnen er weer tegenaan! Wel nog even een mooie foto uitzoeken voor aan de muur :-)

Oypo kantoor

Shooting for Business

De workshops Shooting for Business worden goed bezocht. We krijgen enthousiaste reacties van de fotografen die onlangs deelnamen aan de workshop in Unitedstudios. Ze zijn blij nu meer te weten over de mogelijkheden om foto's succesvol te verkopen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de workshops in Rotterdam en Amsterdam.

Nieuwe betaalmethode: Bancontact / Mister Cash

We hebben een extra online betaalmethode toegevoegd. Klanten uit België die bankieren bij de banken Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank kunnen hun fotobestelling voortaan eenvoudig via Bancontact / Mister Cash online afrekenen. De betaalmethode is vergelijkbaar met het iDEAL-systeem in Nederland. Bancontact / MrCash

Uitgelicht: Spionageluchtfoto's WO II

Onlangs zijn we een samenwerking aangegaan met een bijzondere klant: DotKa Data. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van de luchtfotografie. Het bedrijf levert diverse vormen van geo-informatie zoals luchtfoto's, landkaarten en hoogte-informatie. DotKa Data verkoopt beelden van het Kadaster en de RAF Collectie van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Het archief beslaat een enorme collectie luchtfoto's en kaarten van Nederland, van 1798 tot 2011!

Met name de oude luchtfoto's zijn interessant. De verzameling werd gemaakt door de Royal Air Force ten tijde van de tweede wereldoorlog. Een unieke momentopname van het Nederlandse landschap. Door de samenwerking hebben de initiatiefnemers van DotKa Data geen omkijken naar de hosting en nabestellingen van luchtfoto's.
Het NOS Journaal besteedde aandacht aan de luchtfoto's.

Kijk voor meer informatie op www.dotkadata.com

We wensen u veel creativiteit, plezier en succes met het verkopen van foto's. Laat het ons gerust weten als u vragen of suggesties hebt. We helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via support@oypo.nl

Hartelijke groeten,

Oypo-team
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.