Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2011Nieuwsbrief 29

Nieuwsbrief 29

Nieuwsbrief 30 >
< Nieuwsbrief 28
19 september 2011

Beste fotograaf,

De meeste fotografen zijn weer terug van zomervakantie. Net als voorgaande jaren zien we de fotoverkoop in deze periode flink toenemen. Het is onze uitdaging u daarbij zoveel mogelijk te ondersteunen. Deze nieuwsbrief is wat langer dan u van ons gewend bent, we willen u namelijk veel vertellen.

Levering via de fotograaf

Een aantal fotografen discussieerde op Twitter over de wens om bestelde fotoproducten via de fotograaf naar klanten te sturen, in plaats van deze rechtstreeks aan de klant leveren. We hebben de suggestie opgepikt en bieden de functionaliteit vanaf nu aan fotografen met Oypo-PRO. In uw verkoopprofiel kunt u aangeven dat bestellingen naar uw eigen adres gestuurd moeten worden. U kunt de fotoafdrukken dan eventueel herverpakken in uw eigen presentatiemap en leveren aan de klant. U kunt de functionaliteit ook gebruiken om de fotoshoot en het resultaat met de klant te evalueren. Als u de bestelde foto dan in een mooie lijst presenteert, komt uw werk nog beter tot z'n recht en koopt de klant misschien ook de lijst bij u.

Aangename kennismaking

Raoul Hollants

Sinds vorige maand is ons team uitgebreid met Raoul Hollants. Raoul is ruim vijftien jaar als beroepsfotograaf actief. Met zijn ervaring is Raoul een aanwinst voor zowel Oypo als voor u! Als accountmanager begeleidt Raoul fotografen in de overstap naar Oypo. Hij denkt graag met u mee over uw workflow en andere zaken om uw werk verder te optimaliseren. Aarzel niet om contact met Raoul op te nemen als u wilt sparren over het verbeteren van uw fotoverkoop. Raoul is op maandag en dinsdag tussen 9 en 17 uur en op woensdag tussen 9 en 12 uur bereikbaar op nummer 040-8200280. U kunt ook mailen naar: raoul@oypo.nl

Zoom.nl Campus 2011

Op 1 en 2 oktober vindt u Oypo op de Zoom.nl Campus in Nieuwegein, het grootste fotografie-evenement van Nederland. We verzorgen er dagelijks het seminar 'Bijverdienen met fotografie', een miniversie van 'Shooting for Business'. Het seminar start op beide dagen om half tien in theater 6. Vergeet niet vooraf in te schrijven op de website zoomcampus.nl. Uiteraard is iedereen van harte welkom in onze stand (G20). We vinden het leuk om even bij te praten.

Oypo op Facebook

FacebookVelen volgen ons via Twitter. Sinds kort is ook onze Facebookpagina up and running. Alleen is het daar nog best eenzaam, dus bij deze de uitnodiging om vooral eens langs te komen en de pagina te 'liken'. U blijft dan automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tips op het gebied van fotoverkoop. Bovendien maakt u dan kans op een van de zes toegangskaarten voor Zoom.nl Campus 2011.
De trekking is op dinsdag 27 september, de uitslag lees je op Facebook.

Shooting for Business

Er zijn nog een paar plekken vrij voor de workshop 'Shooting for Business' op 8 oktober in Amsterdam. De workshop is bedoeld voor fotografen die hun omzet willen vergroten en meer rendement uit hun klanten willen halen. We zoomen in op alle mogelijke manieren om foto's succesvol te verkopen. Onderwerpen zoals marketing, klantkortingen, een goed ingerichte workflow en het gebruik van social media komen uitgebreid aan de orde. Uw last minute korting voor deze inspirerende workshop is 35 euro. Kijk voor meer info op www.oypo.nl/workshop.

Blubber & snelle scheurijzers

Oypo draagt graag een maatschappelijk steentje bij. Sinds enkele jaren ondersteunen we samen met Wielerbeeld Duchenne Heroes. Dit is een helse mountainbikerit van 700 km door de blubber van de Luxemburgse Ardennen naar Nijmegen. Driehonderd fietsers halen hiermee ruim een miljoen euro op voor de bestrijding van de spierziekte Duchenne. Onze bijdrage bestaat o.a. uit het leveren van gratis fotoafdrukken als blijvende herinnering aan alle sporters en vrijwilligers. Meer info: www.duchenneheroes.nl
Duchenne Heroes

Een ander evenement dat wij al jaren samen met fotograaf Richard Hulshof sponsoren is de Porsche toerrit Vet Cool Man! Afgelopen zaterdag 17 september klonk het ronkende motorgeluid van een groot aantal snelle scheurijzers bij de deelnemende ziekenhuizen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle om patiëntjes en vrijwilligers op te halen voor een onvergetelijke vet coole dag! Een team van fotografen portretteerde in korte tijd 250 trotse kinderen bij hun blinkende bolides.

Gezocht: black tie & cocktail dress

Oypo is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50, een competitie voor de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. De awarduitreiking is op 13 oktober tijdens het ceremoniële Fast50 gala in Rotterdam. Vanwege de dresscode moeten we nog even shoppen voor een 'black tie & cocktail', want die hangen niet standaard in onze garderobe. Leuk om mee te maken en een mooie bevestiging dat we niet alleen snel zijn met het afhandelen van nabestellingen.

Prijsverlaging

Prijsverlaging canvasdoeken

Misschien hebt u het al gemerkt, als u een kijkje neemt in uw account, ziet u dat de inkoopprijzen van alle canvasdoeken zijn gedaald. Met name voor de grotere formaten kan het voordeel oplopen tot ruim 20%!
Hierdoor neemt uw winst op de verkochte producten toe. U hoeft daar verder niks voor te doen, mooi toch?

Waarschijnlijk hebben de zomerse buien uw hoofd leeg gespoeld en is er weer volop ruimte voor nieuwe ideeën en activiteiten. Hebt u vragen of suggesties, of hebt u hulp nodig bij het vergroten van de verkoop? Laat het ons weten via telefoon, e-mail, Twitter, Facebook, rooksignaal of postduif. Wij helpen u hoe dan ook graag verder!

Hartelijke groeten,

Oypo-team
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.