Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2012Nieuwsbrief 32.1

Nieuwsbrief 32.1

Nieuwsbrief 32.2 >< Nieuwsbrief 31
1 april 2012

Beste Fotograaf,

Erg leuk zoveel fotografen op Professional Imaging 2012 te hebben gesproken. Met plezier hebben wij veel bekende en onbekende handen mogen schudden. Vol inspiratie van uw reacties en de deelnames aan Shooting for Business staan wij in de startblokken voor het aankomende fotoseizoen. Lees in deze nieuwsbrief meer over de nieuwe Acryluxe producten en een innovatieve oplossing (eureka!) voor perfecte kleur en belichting van uw afdrukken.

Acryluxe: méér luxe, méér winst

Acryluxe

In onze vorige nieuwsbrief kondigden wij high-end fotoproducten aan en op de vakbeurs in Nieuwegein zag u ze stralen. Met trots informeren wij u dat de nieuwe Acryluxe fotoartikelen aan uw Oypo-account zijn toegevoegd. Vanaf vandaag kunt u uw klanten zeer fraaie, met dibond en acrylaat gelamineerde fotoproducten aanbieden. Fotoproducten van museumkwaliteit. Met deze producten kunt u nog meer omzet genereren. Activeer de nieuwe producten in uw verkoopprofiel en bepaal uw verkoopprijzen.
Lees hier meer over de nieuwe fotoproducten

Primeur: uw foto's in balans

Het beoordelen van de juiste kleur- en lichtbalans op uw camera of computerscherm blijft voor veel fotografen lastige materie. Laura Vink gaf u in nieuwsbrief 31 al tips hoe u met histogrammen werkt. Maar nu hebben we een nieuwtje! Het innovatieteam van Oypo ontwikkelde een oplossing waarmee fotoafdrukken voortaan precies gelijk zijn aan uw beeldscherm. Het resultaat is revolutionair: Oypo introduceert 's werelds eerste volautomatische online grijskaartcorrectie bij de verkoop van foto's via internet!

En natuurlijk werkt het allemaal weer erg eenvoudig:
  • Ga vanaf zondag naar www.oypo.nl/grijskaart
  • Maak een foto van uw beeldscherm met daarop de digitale grijskaart
    (tip: vergroot de grijskaart op volledig scherm met de F11 toets voor optimaal resultaat)
  • Upload de foto met als bestandsnaam grijskaart.jpg naar uw account
  • Klaar! Oypo doet de rest

Aan de hand van het geüploade grijskaartbestand wordt automatisch het merk en type van uw beeldscherm vastgesteld. Vervolgens wordt ook de kleurtemperatuur, helderheid, contrast ratio, afmetingen, resolutie en dot pitch geanalyseerd. Aan de hand hiervan wordt een dynamisch kleurenprofiel (d-ICC) gegenereerd. Bij verkoop van uw foto's sturen we het ICC-profiel samen met uw fotobestand naar het vaklab waardoor de machines automatisch gekalibreerd worden voor optimale fotoafdrukken.

Oypo #61 snelst groeiend technologiebedrijf Fast500 EMEA

Technology Fast500

Leest u tussen de regels in deze nieuwsbrief wat extra geluk? Wij zijn in jubelstemming dus dat kan! Deze week ontvingen we de prestigieuze Fast 500 Award uit handen van Deloitte. Oypo staat op nummer 61 in de lijst van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Oypo groeide de afgelopen vijf jaar maar liefst met 2238%. Deloitte organiseert jaarlijks de Technology Fast500 en de Technology Fast50 welke wij vorig jaar in ontvangst mochten nemen. Ja, daar zijn wij best wel trots op.

Vaste beeldverhouding: waarom en hoe?

De standaard beeldverhouding van een spiegelreflexcamera is 2:3. Ontvangt onze afdrukcentrale een foto in een andere verhouding dan de standaard maten, dan wordt er niets van de foto afgesneden maar dan wordt deze andere beeldverhouding aangehouden. In dit artikel vertelt Laura Vink waarom zij afwijkende beeldverhoudingen niet aanraadt.
Lees hier meer

De zon luidde vorige week de lente feestelijk in, het kan niet op! De ingang van de lente betekent dat de tijd weer een sprongetje heeft gemaakt. Vergeet u de tijd op uw camera te verzetten? Een handig filmpje over tijdcorrectie in Lightroom vindt u hier.

Aan de vooravond van het hoogseizoen wensen wij u alvast veel verkoopsucces. Heeft u vragen over het verkopen van foto's? Bel of mail ons gerust, we staan voor u klaar!

Hartelijke groeten,
Maaike Pijnappels

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.