Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2012Nieuwsbrief 35

Nieuwsbrief 35

< Nieuwsbrief 34

SPECIAL – Informatie over verhoging van het btw-tarief
Op 1 oktober wijzigt het hoge btw-tarief in Nederland van 19% naar 21%

12 september 2012

Beste fotograaf,

Waarschijnlijk hebt u het al uit de media vernomen dat op 1 oktober het btw-tarief in Nederland wordt verhoogd van negentien naar eenentwintig procent. De tariefwijziging heeft gevolgen voor u en uw afnemers. In deze nieuwsbrief leest u wat er verandert en waar u op moet letten.

BTW-verhoging van 19% naar 21%

Van 19% naar 21% btw

De regering heeft besloten het btw-tarief te verhogen van negentien naar eenentwintig procent. Hierdoor zijn bedrijven verplicht meer btw in rekening te brengen, en aan de Belastingdienst af te dragen, over leveringen en diensten die na 1 oktober plaatsvinden. Hierdoor wordt de prijs die de consument betaalt hoger óf de winstmarge kleiner.

Wat blijft hetzelfde?

De manier waarop we uw verdiensten berekenen blijft hetzelfde. Als uw klant een bestelling voor 1 oktober plaatst maar de levering na die datum plaatsvindt, dan is er te weinig btw in rekening gebracht. In dat geval komen wij u tegemoet door het verschil in btw te betalen. Voor u en de klant verandert er in dat geval dus niets.

Gevolgen van de btw-verhoging binnen Oypo

Het gewijzigde btw-tarief heeft twee gevolgen voor de berekening van uw verdiensten. Deze lichten we hier graag toe:

  1. De verkoopprijzen in uw verkoopprofielen zijn inclusief btw. Als u de verkoopprijzen niet aanpast, zullen de netto verdiensten (exclusief btw) na de tariefwijziging dus lager zijn.
  2. De kostprijs van de fotoproducten (exclusief btw) blijft gelijk. Vanwege de btw-verhoging wordt de kostprijs inclusief btw na 1 oktober iets hoger. Omdat in de berekening van uw verdiensten in de verkoopprofielen uitgegaan wordt van de kostprijs exclusief btw, heeft deze weergave geen invloed op de hoogte van uw verdiensten.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over de btw-verhoging vindt u op onze website.
Lees verder

Oypo-PRO goedkoper

De bijdrage voor Oypo-PRO blijft na 1 oktober 10 euro per maand of 100 euro per jaar inclusief btw. Omdat het btw-bedrag stijgt, wordt Oypo-PRO exclusief btw dus goedkoper. Een extra voordeel voor elke fotograaf met een btw-nummer.

Elk nadeel heb z'n voordeel

Omdat u na 1 oktober meer btw afdraagt, wordt uw marge kleiner wanneer u uw verkoopprijzen niet wijzigt. Wellicht is de btw-verhoging een mooi moment uw verkoopprijzen onder de loep te nemen. In de verkoopprofielen in uw account bepaalt u de prijs van de fotoproducten die u wilt verkopen.

Tip: Geef uw fotoverkoop een extra boost door de btw-verhoging aan te grijpen om uw klanten te informeren dat zij tot 1 oktober voor de huidige prijs kunnen bestellen.
Ofwel, op z'n Cruijffiaans: "elk nadeel heb z'n voordeel".

Een strijd door weer en wind 

Terwijl wij ons achter het beeldscherm druk maken over cijfertjes en btw, werken 305 mountainbikers zich in het zweet voor de bestrijding van de spierziekte Duchenne. Net als voorgaande jaren ondersteunen we samen met Wielerbeeld 'Duchenne Heroes'. De bikers leggen in vijf dagen meer dan 700 kilometer af door zand, modder en smalle bospaadjes. Met de prestatie halen ze gezamenlijk meer dan een miljoen euro op ten bate van onderzoek tegen de spierziekte. Als blijvende herinnering aan deze heldentocht geven we alle sporters en vrijwilligers een gratis fotoafdruk.

Meer info:Website Duchenne Heroes

Tot slot
De btw-verhoging brengt misschien vragen met zich mee, vandaar dat we u hierover graag uitgebreid informeren. Kunnen wij u ergens bij helpen of hebt u een goed idee om uw fotoverkoop te vergroten, aarzel dan niet en laat het ons vooral weten.

Met flitsende groeten,
Maaike Pijnappels

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Oh ja,
Wilt u weten wat ons bezig houdt?
Like ons dan op www.facebook.com/oypofoto

Deze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis en informeert u over nieuwe mogelijkheden van Oypo en geeft u tips over fotograferen en het verkopen van foto's. U kunt het ontvangen van deze nieuwsbrief aan- en uitzetten op de website van Oypo bij uw persoonlijke gegevens onder 'Mijn account'.