Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2012Nieuwsbrief 37

Nieuwsbrief 37

23 december 2012

Beste fotograaf,

In dit weekend was alweer de kortste dag van het jaar en voor we het weten staan we aan het begin van 2013. Het afgelopen jaar hebben we veel fotografen zien groeien. We hopen dat ook u straks met een tevreden gevoel terugkijkt op 2012. In deze nieuwsbrief praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen van Oypo. Daarnaast geven wij u tips over het kaderen van foto's en het maken van portretten.

Fotobestanden uploaden met

Dropbox
Nieuw! Foto's uploaden terwijl u ondertussen gewoon verder werkt.
Dat kon al met de plugin voor Adobe Lightroom, maar vanaf nu is dat ook met Dropbox mogelijk. Dropbox is een populaire dienst om bestanden uit te wisselen tussen computers, telefoons en tablets. Nadat u de koppeling tussen Dropbox en Oypo hebt gemaakt worden uw fotobestanden automatisch verwerkt en in de juiste fotomap op Oypo geplaatst. Makkelijk toch?
Lees meer: Foto's plaatsen via Dropbox

Kaderen: Neem het niet te nauw

Het komt regelmatig voor dat fotografen beelden uploaden die te krap zijn gekaderd. Hoewel de afbeelding op de website misschien perfect oogt, zorgt een beeld met te kleine marges aan de randen vaak voor klachten van afnemers. Hieronder drie redenen waarom u beter voor een wat ruimere uitsnede kiest:

  • Zijkant canvasdoekAls de klant een canvasdoek van uw foto bestelt is marge rondom nodig omdat een deel van de afdruk op de zijkant van het canvasraam doorloopt. Bij beelden met een kleine marge kan het zijn dat het onderwerp hierdoor te dicht bij de rand terecht komt. Of zelfs op de rand terecht komt.
  • Afmetingen van fotopapier werden vroeger in inches berekend. Afdrukcentrales rekenen nog steeds met deze maten. De exacte maat van een fotoafdruk op bijvoorbeeld 10 x 15 is hierdoor 10,1 x 15,2 cm. De meeste fotolijsten en passe-partouts houden helaas geen rekening met de Engelse maten, maar hanteren exacte maten zoals 10 x 15 centimeter. Hierdoor verliest de foto dus een randje.
  • Afdrukmachines hebben een snijmarge van circa twee procent. Hierdoor mist de uiteindelijke afdruk een klein randje dat wel op originele foto stond. Het is natuurlijk jammer als een deel van een hand, voet of hoofd net buiten beeld valt. Houd hiermee rekening bij het uitsnijden van uw foto's. Maak de marge rondom altijd net iets ruimer. Op deze manier weet u zeker dat uw klanten tevreden zullen zijn met het bestelde fotoproduct.

Laura Vink helpt: 4 tips voor perfecte portretten

Hoe beter een portret, hoe groter de verkoopwaarde en hoe tevredener de klant. Dat klinkt logisch, maar het maken van het perfecte portret is niet altijd eenvoudig. In dit artikel vertelt Laura Vink waar zij op let bij het maken van een portret en hoe je met behulp van scherptediepte, licht en kijkruimte een beter portret sprekender kunt maken. Een jaar met tips van Laura Vink is voorbij gevlogen. Dit is alweer haar laatste artikel dat zij speciaal voor u als Oypo-fotograaf schreef. We wensen u veel leesplezier en succes met het verder ontwikkelen van uw stijl.
Lees de tips op deze pagina

Help Portret
Vorige week zaterdag zetten honderden fotografen en visagisten zich in voor de minder bedeelden in onze maatschappij. Ze gaven duizenden mensen in Nederland een unieke ervaring en een prachtig portret. Met Oypo konden we een steentje bijdragen door fotoafdrukken te leveren. Groot applaus voor alle fotografen, visagisten en vrijwilligers van Help Portret voor het fantastische resultaat. Dat is zeker verdiend!

Zoals u weet horen wij het graag wanneer u vragen hebt of als wij u op een andere manier kunnen helpen bij het verkopen van uw foto's. Dus aarzel niet en bel of mail ons gerust. Wij staan voor u klaar!

Namens het team van Oypo wens ik u fijne feestdagen en een mooie afsluiting van 2012.

Met flitsende groeten,
Maaike Pijnappels

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?
Like ons dan op www.facebook.com/oypofoto