Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2013Nieuwsbrief 39

Nieuwsbrief 39

2 mei 2013

Beste fotograaf,

Professional Imaging is alweer twee weken achter de rug. We kijken terug op drie succesvolle dagen waarin we veel fotografen in onze stand hebben ontmoet. Bezoekers hadden veel belangstelling voor de nieuwe app voor fotografen en we spraken veel nieuwe en doorgewinterde schoolfotografen. Bij deze een hartelijk welkom aan iedereen die in de afgelopen weken een account op Oypo heeft aangemaakt.

Achteraf betalen zonder risico

Boter na de vis
Het is wettelijk verplicht dat consumenten de mogelijkheid hebben bestellingen via internet achteraf te betalen. Voor veel fotografen is het echter een onacceptabel groot risico dat klanten na ontvangst van de fotobestelling de rekening niet betalen. Oypo neemt dit risico van u over.

Vanaf vandaag kunnen uw klanten ervoor kiezen om achteraf te betalen zónder dat u daarbij enig risico loopt. Uw verdiensten worden meteen bij het saldo van uw account bijgeschreven en we gaan direct aan de slag met de productie en levering van de bestelde fotoproducten. Behalve dat de webwinkel hiermee aan de regels voldoet, loopt u als fotograaf geen omzet mis door klanten die niet bereid zijn om fotobestellingen vooraf af te rekenen. Twee vliegen in één klap.
Lees meer over achteraf betalen voor uw klanten

App voor fotografen

Op 9 april kondigden we op onze Facebook-pagina de nieuwe app voor fotografen aan. Met de app categoriseert u uw foto’s al tijdens het fotograferen. Met behulp van een innovatieve toepassing van QR-codes splitsen schoolfotografen een fotomap met één druk op de knop op in een fotomap per leerling. Het toekennen van wachtwoorden en (laten) afdrukken van inlogkaarten is dan nog een fluitje van een cent. U kunt mét of zonder leerlingenlijst fotograferen. Mobiele app voor fotografenDe keuze is afhankelijk van hun eigen behoefte of van die van de school.

U hebt met de app direct inzage in bestelstatussen, verkoopstatistieken en uw verdiensten. De App is verkrijgbaar in de App Store (iOS) en in Google Play (Android). Op www.oypo.nl/app staat een directe verwijzing naar de gratis app.

Even voorstellen: Marcel Wiegerinck

Marcel Wiegerinck

Met veel plezier ondersteun ik, als accountmanager bij Oypo, sinds begin april schoolfotografen bij de overstap naar online fotoverkoop en optimaliseren van omzet en rendement. De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan met sales, marketing en fotografie, komt bij het meedenken met fotografen goed van pas. Sinds 2005 heb ik me gespecialiseerd in de online marketing en sales. De combinatie van deze twee onderwerpen en fotografie vind ik interessant. Persoonlijk advies is belangrijk om u goed te kunnen helpen. Hebt u als professionele fotograaf een vraag over fotoverkoop of het positioneren van u als fotograaf in de huidige dynamische markt? Bel of mail me gerust. Ik denk graag met u mee! marcel@oypo.nl / +31 (0)40 – 820 02 80

Nieuw: groepsfoto in fotosetjes

Schoolfoto'sVorig jaar introduceerden we fotosets. Met een fotoset maakt u een vaste combinatie van meerdere losse producten, die uw klant als één artikel bestelt. De foto die uw klant selecteert verschijnt op alle producten van de set. Vanaf nu kunt u bij het samenstellen van een fotoset producten aanwijzen waarop de groepsfoto van een schoolklas of kinderdagverblijf afgedrukt moet worden.
Lees meer over het werken met fotosets

Sacha Kramer: Waarom je nooit meteen moet zeggen wat je tarieven zijn

Wat doe jij als je gevraagd wordt wat je tarieven zijn? Speel je meteen open kaart of pak je het anders aan? Hoewel prijs een rol speelt in een beslissingsproces van klanten, is die rol vaak minder groot dan we denken. Natuurlijk, klanten vragen naar je tarieven, zeggen dat een ander het goedkoper kan of vinden het gewoon te duur. Maar eigenlijk vertellen ze je dat ze (nog) niet overtuigd zijn van je waarde. Het feit dat ze daar nog niet van overtuigd zijn, komt vaak niet door de klant, maar door de fotograaf zelf.
In mijn blog lees je hoe je dat kunt veranderen.

Kan ik verder nog ergens mee helpen?
Voor de volgende blog word ik graag door jou geïnspireerd. Waar worstel je mee en zou je graag antwoord op willen? Laat het me weten via sacha@oypo.nl. Ik kom er graag op terug in één van mijn volgende blogs.
Behoefte aan meer tips? Schrijf je dan in op mijn Tips en Tricks mail.

Dagelijks zetten wij ons met veel plezier in om u en uw fotobedrijf te laten groeien. Persoonlijk contact, gemak, en service zijn hierbij de belangrijkste uitganspunten. Hebt u vragen of suggesties, mail of bel ons dan gerust. Of kom eens langs bij ons op kantoor. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden van uw onderneming.

Met flitsende groeten,
Koen Lindner

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!