Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2013Nieuwsbrief 40

Nieuwsbrief 40

26 juli 2013

Beste fotograaf,

Hulde! Precies nu veel fotografen na de drukste periode van het jaar aan een welverdiende vakantie beginnen, treedt de zomer daadwerkelijk in. In het afgelopen kwartaal verkochten we met z’n allen meer foto’s dan ooit te voren. Hulde! Vrijwel alle records, zoals het aantal geüploade bestanden, de bezoekersaantallen en geplaatste fotobestellingen, zijn in de afgelopen maanden verbroken. Op drukke momenten sprong Susan van der Veen in om het supportteam extra te ondersteunen. Hulde! We zijn er trots op dat we alle bestellingen ook dit jaar tijdens de piekperiode weer mooi op tijd aan uw klanten konden leveren.

Zomeractie voor uw klanten

Net als u, gaan ook uw klanten met vakantie of zitten liever in de zon dan dat ze foto's nabestellen. Om de verkoop van uw foto’s in de zomervakantie extra te stimuleren kunt u in de periode tot en met 31 augustus 2013 gebruik maken van de zomeractie.

Zomeractie Oypo

Voor bestellingen boven de 10 euro ontvangt de afnemer 2 euro korting op de verzendkosten met de speciale kortingscode 'zomeractie'.

couponcode: ZOMERACTIE

Informeer uw afnemers over deze couponcode!


De actie is gunstig voor uw klanten, maar ook voor uzelf. Door de lage verzendkosten zal het aantal orders toenemen. Misschien is deze actie een goede aanleiding om foto's die u eerder op Oypo plaatste nogmaals onder de aandacht te brengen en zo uw omzet te vergroten. De actie wordt aangeboden door Oypo en gaat uiteraard niet ten koste van uw omzet of winst!

NB Op 15 juli kondigden we de zomeractie al aan op onze Facebook-pagina. Volg de pagina, dan bent u als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.

Plaats de nieuwe fotowinkel op uw website...

Vorig jaar introduceerden we de vernieuwde fotowinkel voor uw website. De nieuwe module heeft veel verbeteringen ten opzichte van de oude. Zo kunnen uw klanten bijvoorbeeld met de iPad en andere tablets foto’s bestellen, sluit de webwinkel mooier op uw website aan en zijn de bestelschermen verbeterd.

We adviseren alle fotografen die nog geen gebruik maken van de nieuwe module om de dalperiode van de zomermaanden te gebruiken om over te stappen.

— Oud of nieuw? —
Als u de oude winkelmodule nog gebruikt, ziet u hiervan een melding als inlogt in uw Oypo-account. Daarnaast kunt herkent u de oude winkel module door de code 0801.asp in de HTML-bron van uw webpagina (staat er ergens 1207.asp, dan gebruikt u de meest actuele winkelmodule).

— Fluitje van een cent —
Het implementeren van de fotowinkel in uw website is overigens erg eenvoudig. En lukt ook als u geen programmeerkennis hebt. Meer info vindt u op deze pagina.
Hebt u toch een vraag? Stel deze dan via support@oypo.nl. We zitten voor u klaar!

...en word beloond

Het is natuurlijk helemaal mooi dat als klanten op uw website bestellingen plaatsen, deze vervolgens met uw (bedrijfs)naam en logo worden verstuurd. Dat kan! Meer informatie over white label verzendingen leest u op onze website. Integreert u vóór 1 september de nieuwe fotowinkel op uw website, dan krijgt u maarliefst 50% korting op de werkzaamheden voor het inrichten van uw white label account!

Netwerkbijeenkomst schoolfotografen

Een aantal schoolfotografen gaf onlangs aan graag contact te hebben met gelijkgestemden: "We hebben het idee dat we goed bezig zijn, maar zijn toch benieuwd naar ervaringen van collega’s". De vraag of we voor hen een bijeenkomst konden organiseren grepen we met beide handen aan. Afgelopen vrijdag schoven negen schoolfotografen aan in het auditorium bij Oypo. Er werd volop van gedachten gewisseld over onderwerpen zoals acquisitie van nieuwe scholen, spreiding van piekperiodes, hulpouders en stijlen van fotograferen en ontwikkelingen in de markt. Nieuwe inzichten en feesten der herkenning wisselden elkaar af. Marketeer Gerdien Dalmulder van Caramel Business verzorgde een miniworkshop acquisitie. De inspirerende en gezellige middag werd afgesloten met een BBQ. Het geslaagde experiment blijkt voor herhaling vatbaar.

BBQ Netwerk Schoolfoitografen - OYPO

Tijd is geld - workshop schoolfotografie

Op donderdag 5 september organiseren we een doe-middag voor schoolfotografen. Op deze dag ontdekt u hoe u uw schoolfoto’s op een goede en efficiënte manier kan verwerken, zodat u minder tijd kwijt aan het handelen met fotobestanden en u zich meer kunt richten op acquisitie en het fotograferen zelf.

Gedurende de middag doorlopen we alle stappen die u als schoolfotograaf kan tegenkomen en zetten we stap voor stap de voor u ideale workflow op. We gaan uitgebreid in op de voorbereidende fase, het fotograferen zelf, werken met de app voor fotografen, selectie en correctie van de gemaakte foto’s met Adobe Lightroom, werken met wachtwoorden en inlogkaartjes, after sales en het generen van extra omzet bij uw klanten.

Deelname is gratis voor fotografen met Oypo-PRO die fotograferen op scholen of kinderdagverblijven. Tijdens de workshop werkt u met uw eigen laptop. Het aantal beschikbare plaatsen voor deze workshop is beperkt, dus ben er snel bij. Meld u voor 26 augustus aan door een e-mail te sturen naar marcel@oypo.nl.

Sacha Kramer:
"De ene fotograaf was heel leuk, de andere niet"

Onlangs is de schoolfotograaf weer langs geweest op de school van mijn zoontjes. Het enige wat ik van mijn zoontje terug hoorde was: "De ene fotograaf was heel leuk, de andere niet." "Oh het waren er dus twee..." Geen idee wie de fotograaf is geweest. Een gemiste kans voor de fotograaf denk ik. Daarom deze keer aandacht voor de schoolfotograaf. Bekeken vanuit mijn vak als marketeer, maar ook hoe ik er als klant tegenaan kijk.
- Lees de marketing blog voor schoolfotografen
- Zomeractie van Sacha Kramer voor alle Oypo-fotografen

Schoolfotografie vriendinnen

Tipje van de sluier

Mobiele app voor fotografen

Tijdens Professional Imaging in april introduceerden we de mobiele app voor fotografen. Inmiddels wordt de app door meer 650 fotografen gebruikt!Met de feedback die we van gebruikers ontvingen zijn we enthousiast aan de slag gegaan. Zo kunt u met de nieuwe app bijvoorbeeld push-berichten ontvangen bij elke nieuwe fotobestelling, of als uw verdiensten op uw bankrekening zijn bijgeschreven. De nieuwe versie van de app is zo goed als klaar. We verwachten dat u de vernieuwde app vanaf de 1e week van augustus in de App Store en Google Play kunt downloaden.
Meer info over de gratis app

Dagelijks zetten wij ons met veel plezier in om u en uw fotobedrijf te laten groeien. Persoonlijk contact, gemak, en service zijn hierbij de belangrijkste uitganspunten. Hebt u vragen of suggesties, mail of bel ons dan gerust. Of kom eens langs bij ons op kantoor. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden van uw onderneming.

Fijne zomer!
Koen Lindner

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Wilt u weten wat ons bezig houdt? Volg ons dan op Facebook en Twitter.