Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2013Nieuwsbrief 42

Nieuwsbrief 42

13 december 2013

Beste fotograaf,

December is een maand waarin veel ondernemers alvast de globale balans van het jaar maken. In deze nieuwsbrief zou ik u kunnen overspoelen met allerlei statistieken, maar ik houd het bij een eenvoudige conclusie: 2013 stond in het teken van innovatie en groei. In het afgelopen jaar hebben we bijzonder veel fotografen zien groeien. En daar zijn we trots op. Want dat is onze drijfveer. Daar doen we het allemaal voor!
En wat betreft de innovatie? Daarover informeren wij u uiteraard weer in deze nieuwsbrief.

SEPA. U bent er klaar voor!

Zoals u waarschijnlijk weet, werkt Europa toe naar een uniforme betaalmarkt: de Single Euro Payments Area (SEPA). Vanaf 1 februari 2014 kunnen daardoor alleen nog Europese betaalvormen worden gebruikt. Om er zeker van te zijn dat de overgang naar SEPA voor u vlekkeloos verloopt, zijn de betaalsystemen van Oypo alvast aan de nieuwe norm aangepast en getest. In uw account ([username]) ziet u op de pagina van uw gegevens dat uw rekeningnummer is omgezet naar het IBAN-nummer. U hoeft dus zelf niks te doen.

Decemberactie
Stuur gratis wenskaarten naar uw klanten!

Rondom de jaarwisseling wensen we elkaar het allerbeste met een persoonlijke boodschap op een sfeervolle ansichtkaart. Stuur uw klanten in deze periode daarom gratis kaarten. U hoeft er niet veel voor te doen, het gaat helemaal automatisch!

Upload uw kerstkaartontwerp als jpeg-afbeelding naar uw Oypo-account. Al uw klanten die in de periode tot 7 januari uw fotoafdrukken bestellen, ontvangen dan bij hun bestelling uw persoonlijke wenskaart. Een aardige attentie waarmee u zichzelf op een leuke manier kunt onderscheiden.

Technische specificaties gratis wenskaart
  • Naam afbeelding: december2013.jpg
  • Optimale afmetingen: 1600 x 2400 pixels
  • Uploaden naar uw Oypo-account
  • Gratis fotoafdruk van uw wenskaart: 10x15 cm
Nieuwjaarskaarten

Het geuploade bestand verschijnt niet in het overzicht "beheer fotomappen" van uw account. U kunt nieuwe ontwerpen met dezelfde bestandsnaam uploaden. De laatst geuploade versie wordt gebruikt.

Nieuw: Afrekenen met bitcoins

Naast de gangbare online afrekenmethodes kunnen klanten fotobestellingen nu ook met bitcoins afrekenen. Wanneer een klant foto's in bitcoins afrekent, wordt de waarde van de fotobestelling omgerekend naar de actuele waarde van de digitale munt.

betalen met bitcoinsBitcoin is de eerste digitale munt die gebruikers kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een bank of andere instantie. Het online betaalmiddel maakt momenteel een spectaculaire opmars. Met het accepteren van bitcoin als betaalmogelijkheid loopt Oypo samen met enkele andere ondernemers in Nederland voorop. Fotografen ontvangen de verdiensten van de verkochte foto's uiteraard gewoon in euro's op de bankrekening.

Verdiensten bij verzending fotobestelling

Het komt regelmatig voor dat klanten nádat ze een fotobestelling plaatsten en betaalden, het supportteam vragen of het mogelijk is fotobestellingen alsnog te wijzigen. Als de fotobestelling nog niet is geproduceerd, is dat geen probleem. Tenzij de verdiensten van de bestelling reeds aan de fotograaf zijn uitgekeerd. Om de flexibiliteit naar uw klanten te vergroten en zoveel mogelijk service te kunnen verlenen, schrijven we uw verdiensten vanaf 1 januari 2014 bij op het moment dat we de bestelling naar uw klant verzenden. Op dat moment is het namelijk zeker dat er niks meer aan de bestelling zal wijzigen. De gemiddelde tijd tussen het moment van betalen en het verzenden van de fotobestelling is anderhalve dag.
Lees meer over deze wijziging

WordPress

plugin voor uw fotowinkel

WordPress is verreweg het meest gebruikte platform om websites te beheren. Omdat het platform ook onder fotografen erg geliefd is en we regelmatig vragen kregen over de integratie van Oypo in WordPress, ontwikkelden we een plugin waarmee u met een paar klikken uw fotomappen naadloos in uw website integreert. Een kind kan de was doen!

De plugin is voor alle fotografen gratis beschikbaar.
Lees meer over de Wordpress-plugin voor Oypo

Gebruik de nieuwste bestelmodule!

Uit onderzoek blijkt dat een aantal fotografen nog steeds de oude bestelmodule op hun eigen website gebruikt. U misschien ook. Dat is jammer want hiermee laat u onnodig omzet liggen! Om het bestelgemak van uw klanten te vergroten en nabestellingen op moderne apparaten zoals tablets mogelijk te maken, hebt u de nieuwste versie van de bestelmodule nodig.

Omschakelen is simpel
Misschien ziet u op tegen het 'gedoe' om de oude bestelmodule te vervangen. Dat is echter niet voor nodig. Om de bestelmodule te updaten volgt u drie eenvoudige stappen. Dus maak van de rustige winterperiode gebruik om uw fotowinkel te vernieuwen.

  1. Genereer online een nieuwe html-code met de online generator.
  2. Vervang op uw website de oude code van de bestelmodule door de nieuwe.
  3. Leun lichtjes achterover en geniet van uw nieuwe webwinkel.

Ziet u in de HTML-code van de webpagina waarop de fotowinkel staat ergens 0801.asp of 0902.asp staan, dan maakt u de oude bestelmodule. Ziet u in het script 1207.js staan, dan maakt u gebruikt van de nieuwe bestelmodule.
Gebruikt u de WordPress plugin, dan heeft u uiteraard de nieuwste bestelmodule.

Samenwerken met een extra ftp-account

Als u samenwerkt met een of meerdere fotografen, kan het handig zijn dat de fotograaf waarmee u samenwerkt een eigen ftp-account heeft. Met het extra ftp-account kan de fotograaf zelfstandig fotobestanden uploaden, maar niet inloggen in de beheeromgeving van uw Oypo-account. Hebt u Oypo-PRO, dan kunt extra ftp-accounts aanmaken via de pagina Foto's plaatsen > Met een ftp-programma in uw account.

Zoals u weet horen wij het graag wanneer u vragen hebt of als wij u op een andere manier kunnen helpen bij het verkopen van uw foto's. Dus aarzel niet en bel of mail ons gerust. Wij staan voor u klaar!

Namens het team van Oypo wens ik u fijne feestdagen en alvast een mooie afsluiting van 2013.

Met flitsende groeten,
Koen Lindner

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Wilt u weten wat ons bezig houdt? Volg ons dan op Facebook en Twitter.