Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2015Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief 52

27 oktober 2015

Beste fotograaf,

We hebben goed nieuws. Vooral als u schoolfoto's maakt of deze in de toekomst wilt gaan maken. Doordat fotografen naast event-, portret- en sportfoto's steeds vaker schoolfoto's en foto's van kinder­dagverblijven via Oypo verkopen, hebben we een aantal flinke verbeteringen voor nog meer gemak en omzet doorgevoerd. De belangrijkste innovaties leest u in deze extra dikke en waardevolle nieuwsbrief.

inlogkaartje.nl - nieuwe webshop voor schoolfoto's

Deze week lanceerden we de spiksplinternieuwe schoolfotowebshop inlogkaartje.nl. Schoolfotografie is een bijzondere tak van sport met een eigen aanpak. Niet alleen de voorbereiding voor de shoot en de communicatie naar school en ouders vereist een efficiënte manier van werken; om de fotoverkoop te optimaliseren moet ook de webwinkel geoptimaliseerd zijn voor het nabestellen van schoolfoto's.

Pilot-fotografen reageerden laaiend enthousiast
"De bestelinterface met voorbeeldproducten is helemaal van deze tijd
en de test resulteerde direct in substantieel meer omzet!"

Voordelen
Mobiele bestelinterface
 • De webshop is geoptimaliseerd voor bestellen van school­foto's via computer, tablets en mobiele telefoons.
 • Mokken, brood­trommels, combi­vellen en alle andere foto­producten worden met de foto van de leerling in uw web­winkel weergegeven.
 • Ouders bewaren alle inlog­kaartjes in hun account waardoor ze alle school­foto's van hun kinderen bij elkaar zien en deze in één bestelling kunnen aan­schaffen. Daarnaast is het eenvoudig om achteraf extra foto­producten na te bestellen.
 • Last but not least: Ouders zien ook de school­foto's van voor­gaande jaren. Deze collectie­waarde heeft drie voordelen voor u als fotograaf.
  1. Voor ouders is het leuk en gemakkelijk alle school­foto's op een plek te hebben en zullen het daarom jammer vinden als een school na enkele jaar­gangen van school­fotograaf zou wisselen.
  2. Daarnaast is er de kans dat ouders ook foto's uit eerdere jaren bestellen als foto’s van het nieuwe school­jaar online komen.
  3. Het is nu nog eenvoudiger om gerichte mailen te doen en bij speciale aanbiedingen rondom Sinterklaas, Kerst, Vaderdag, Moederdag naar de schoolfoto's te verwijzen.

Online demo

We kunnen ons voorstellen dat u de nieuwe webshop zelf wilt uitproberen. Nou dat kan :-)
 1. Surf naar inlogkaartje.nl en gebruik de onderstaande codes:
  Inlogkaartje van Lieke
  code: DKNW9N / wachtwoord: 236842
  Inlogkaartje van Thijs
  code: DC5NP3 / wachtwoord: 661064
 2. Maak een nieuw inlogkaartje-account aan met uw mailadres en een nieuw wachtwoord.
Automatisch actief
De fotomappen die in uw Oypo-account voorzien zijn van inlog­codes zijn automatisch ook via inlogkaartje.nl te benaderen. U hoeft er enkel voor te zorgen dat ouders terecht­komen op http://inlogkaartje.nl/[username]
De bestaande bestelmethodes van Oypo blijven gewoon werken, dus aan u de keuze.

Nieuw: Sjieke inlogkaarten kant en klaar in huis

Er zijn verschillende manieren om inlogkaartjes te maken. U kunt het databestand met inloggegevens downloaden en zelf kaartjes maken en printen, u kunt standaard inlogkaarten downloaden en u kunt online eigen kaarten ontwerpen. De online ontwerpmodule voor inlogkaarten is verbeterd én we hebben de mogelijkheid toegevoegd inlogkaarten te laten drukken. De kaarten worden dubbelzijdig op mooi karton gedrukt, gelamineerd en rechtstreeks bij u thuis of op school bezorgd.

Fotostickers

Fotostickers! Verzamelde u ze vroeger ook van alle kinderen in klas? Toevallig kwam ik ze onlangs op zolder weer tegen. We zijn direct aan de slag gegaan en hebben een twee mooie nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd:
- 30 stickers 26x36mm (€4,75 incl btw)
- 60 stickers 26x36mm + gratis vriendenboekje (€6,75 incl btw)

vriendenboekje

Uiteraard kunt u beide producten zowel los aanbieden als opnemen in een voordeelset.
Vanwege de verzamelwaarde verwachten we dat de stickervellen populair zullen zijn. Iedereen wil zijn vriendenboekje natuurlijk zo compleet mogelijk hebben!

Activeer de nieuwe stickervellen nu in uw verkoopprofiel

Uw Foto's standaard langer beschikbaar

Standaard staan fotomappen zes maanden online. Wilt u dat dit langer is, dan kon u dat aanpassen in het tabblad ‘extra’ van de betreffende fotomap. Hebt u Oypo-PRO, dan kunt u voortaan de standaardperiode waarin nieuwe fotomappen online staan instellen van 1 maand tot maar liefst 10 jaar! Erg handig als je met veel fotomappen werkt. Gaat u gebruik maken van inlogkaartje.nl, dan vergroot u hiermee de kans dat foto’s uit eerdere schooljaren later nogmaals worden besteld.
De gewenste standaardperiode kiest u bij de instellingen van uw Oypo-account.

schoolpas

Nieuw: Schoolpassen

Steeds meer (middelbare)scholen maken gebruik van passen waarmee leerlingen zichzelf binnen de school kunnen identificeren. Als fotograaf kunt u deze passen voortaan met een druk op de knop aan scholen leveren! Het is zelfs mogelijk om de passen te voorzien van barcode, magneetstrip of chip. Neem in dat geval contact met ons op en wij zorgen voor de juiste codering.

In uw account kunt u uw schoolpassen online ontwerpen
Lees verder over schoolpassen & leerlingenadministraties

Middelbare scholen, iets voor u?
Een aantal fotografen is terughoudend met de stap naar het maken van portretten op het middel­baar onderwijs. In veel gevallen is aanpak inderdaad net anders dan in het basis­onderwijs en bij kinder­dagverblijven. Vaak gaat het om meer leerlingen in kortere tijd, wil de school standaard­portretten en zijn school­passen en is een koppeling van de foto's met de leerlingen­administratie gewenst. Toch is de stap waarschijnlijk minder groot dan u misschien denkt. Deze functionaliteit zit allemaal in Oypo. Bent u van plan (ook) op middelbare scholen aan de slag te gaan en hebt u vragen? Wij helpen u graag verder!

November-actie
33% korting op whitelabel-setup

Hebt u Oypo-PRO dan kunt door middel van de whitelabel-optie kunt u uw schoolfoto­webshop eenvoudig aanpassen aan uw huisstijl (voorbeeld). Vanaf dat moment leveren we nabestellingen onder uw naam en worden pakbonnen, enveloppen en e-mail­correspondentie voorzien van uw (bedrijfs)naam en logo!

Vanwege de introductie van inlogkaartje.nl gedurende de hele maand november 33% korting. U betaalt dan eenmalig slechts 50 euro voor de instel­werkzaamheden.

Lees meer over de whitelabel-mogelijkheden

Hebt u al whitelabel?
Voor de nieuwe bestelinterface hebben we extra gegevens nodig. Welke dat zijn leest u op deze pagina. Als u de gegevens naar support@oypo.nl stuurt dan maken wij uw nieuwe webshop kosteloos voor u klaar.

Wat goed dat u de tijd hebt genomen om deze lange nieuwsbrief-special helemaal door te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat er waardevolle tips in staan. Ook als u geen schoolfoto’s maakt. Als u vragen hebt of we u op een andere manier extra helpen, dan horen we dat zoals altijd graag. Voel u vrij om het ons te laten weten via support@oypo.nl.

Namens het hele team wens ik u veel succes met het verkopen van foto's.

Met flitsende groeten,
Koen Lindner

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Wilt u weten wat ons bezig houdt? Volg ons dan op Facebook en Twitter.