Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2016Nieuwsbrief 57

Nieuwsbrief 57

6 oktober 2016

Beste fotograaf,

Op dit moment rollen we in Nederland langzaam de herfst binnen. De zonnige nazomer zorgt voor mooie beelden van wielersport, paardensport, marathonlopers, motorcrossers en nog veel meer. We zien ze als zoete broodjes over de toonbank gaan. Ook de schoolfotografen zijn weer uit de startblokken vertrokken.

Wij gebruikten de zomerperiode om achter de schermen wat puntjes op de i te zetten en zijn klaar voor de jaarlijkse drukte in oktober en november. Jij ook? In deze nieuwsbrief staan enkele tips, adviezen en een nieuwtje.

Nieuwe plug-in voor WordPress

Zoals je waarschijnlijk weet is het eenvoudig om je fotowinkel in je eigen website te integreren. Maak je gebruik van WordPress, dan is het helemaal makkelijk. Met de Oypo-plugin publiceer je je fotomappen in een paar klikken op je website. Appeltje-eitje.

In de afgelopen weken heeft onze Jelle de laatste hand gelegd aan een nieuwe versie van de plugin. Het nabestellen van foto’s is hiermee beduidend eenvoudiger. We raden je daarom aan de nieuwe versie (v.1.0.4) te gebruiken. De plug-in is voor alle fotografen gratis beschikbaar.


Wordpress

De belangrijkste wijzigingen

 • Verbeterde vormgeving en gemak voor klanten tijdens het bestelproces.
 • Betere en mooiere weergave van vergrote foto’s.
 • In de plug-in selecteer je voortaan de gewenste fotomap in een dropdown-menu van je fotomappenstructuur.
 • Mogelijkheid om overzichten van prijslijsten en fotoproducten die je aanbiedt op je website te publiceren.


Lees meer over de installatie van de WordPress plug-in .

Let op: De WordPress plug-in is met name bedoeld voor sport-, event-, portret- en dierenfotografie. Ben je schoolfotograaf, dan kun je het beste inlogkaartje.nl (blijven) gebruiken om je foto’s aan te verkopen.

Aanbieding: Fotoverzendingen met jouw naam en logo


korting

Verkoop je je foto’s via je eigen website of inlogkaartje.nl dan heb je met Oypo-PRO de mogelijkheid om nabestellingen voorzien van je eigen (bedrijfs)naam en logo aan klanten te leveren. De eenmalige kosten voor deze whitelabel-dienst zijn 75 euro (incl. btw). Daarnaast wordt tien cent per bestelling in rekening gebracht. In de maand oktober ontvang je echter 33% korting op de eenmalige bijdrage!

Lees meer over white label verzendingen


Tip: Breng structuur in je fotomappen

Regelmatig krijgen we de vraag hoe een goede fotomappenstructuur kunt maken. In deze video laten we zien hoe dit werkt. De belangrijkste voordelen van de in de gedemonstreerde mappenstructuur is dat boom met fotomappen na jaren werken nog altijd overzichtelijk is, je eenvoudig fotomappen kunt terugvinden en, last but not least, met een paarklikken verkoopanalyses kunt genereren per (school)jaar, school of groep.

Bekijk de instructievideo

Uitspraak van de rechter over ongevraagde foto’s
Wordpress

Aan de start van dit schooljaar bepaalde de rechter in Zwolle dat bij de ouderwetse manier van schoolfoto’s verkopen, waarbij fotografen ongevraagd foto's aan kinderen meegeven, ouders niet verplicht zijn deze foto’s te betalen of terug te geven. Voor de meesten van ons weinig nieuws onder de zon, met verkoop via Oypo zit je immers goed! Via de webwinkel geeft de klant duidelijk een opdracht tot productie en verzending van de bestelling. Bovendien is het herroepingsrecht binnen de afkoelingsperiode van twee weken niet van toepassing omdat de bestelde fotoproducten in opdracht van de klant op maat zijn geproduceerd.

Lees meer over de uitspraak van de rechter

Support het supportteam

We zijn gedreven om jou op een goede manier van dienst te zijn. Eventuele vragen willen wij graag zo snel en goed mogelijk kunnen beantwoorden. Hier een paar tips waardoor je nog sneller antwoord krijgt op je vraag:

 1. Vragen van Oypo-PRO-leden krijgen voorrang bij het supportteam. Om die reden adviseren we om berichten te versturen vanaf hetzelfde mailadres dat in je Oypo-account is opgeslagen. Oypo-PRO uitproberen? Klik dan hier
 2. Voorzie je mailbericht van een duidelijk onderwerp. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat je vraag snel bij de juiste persoon binnen het team onder de aandacht komt
 3. Vermeld in je mail alle gegevens die relevant zijn. Denk daarbij aan zaken zoals:
  • Accountnaam
  • Ordernummer
  • Naam van een fotomap en eventuele inlogcode
  • Adres van een webpagina
  • Exacte tekst van een foutmelding
  • Screenshots

We wensen je veel succes met het verkopen van foto’s. We denken graag met je mee over hoe je de business verder kunt verbeteren. Dus als je vragen hebt of als we op een andere manier kunnen helpen dan horen we dat graag.

Met flitsende groeten,
Koen Lindner

Oypo
Uw foto's verdienen het beste!

Wilt u weten wat ons bezig houdt? Volg ons dan op Facebook en Twitter.