Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2007Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 6

< Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 7 >

24 september 2007

Beste Fotograaf,

Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor het meewerken aan het gebruikersonderzoek. Vrijwel iedereen heeft de tijd genomen om ons van goede tips te voorzien. Hoewel de resultaten op dit moment nog worden geanalyseerd hebben we al een prima indruk van de ervaringen en wensen. Verderop in deze nieuwsbrief lees je meer hierover.
In de vorige nieuwsbrief kondigden we het al aan: We hebben Oypo uitgebreid met een account voor professionele en semi-professionele fotografen. In deze nieuwsbrief introduceren we Oypo-PRO.

Proost voor Oypo-PRO!
De dienst Oypo-PRO is met name geschikt voor professionele en semi-professionele fotografen die de online verkoopservice optimaal willen benutten. Met Oypo-PRO heb je een aantal extra mogelijkheden waardoor je je foto's flexibeler en professioneler kunt verkopen. Denk daarbij aan het aanbieden van kortingen aan je afnemers, het corrigeren van bestelde foto's voordat ze worden geleverd, vrije tekst als backprint op afdrukken, het verkopen van eigen producten (bijvoorbeeld afdrukken op afwijkende materialen of 'right managed' downloads) en het afhandelen van bestellingen door Oypo onder jouw bedrijfsnaam. Ontdek de voordelen en neem Oypo-PRO een maand gratis.
Lees meer over de voordelen van Oypo-PRO.

Nieuw product: combi-vellen

Op veler verzoek is het vanaf nu mogelijk combi-velletjes te leveren. Een combi-vel is een afdruk met daarop de foto gecombineerd in verschillende formaten. De vellen zijn met name geschikt voor portretten.
Je kunt de combi-vellen zelf activeren in je bestaande verkoopprofielen.

Downloads
De praktijk wijst uit dat veel afnemers geïnteresseerd zijn in het downloaden van foto's. Nog niet alle fotografen hebben 'digitale leveringen' geactiveerd in de verkoopprofielen. Je kunt de fotobestanden zowel voor eigen gebruik aanbieden als rechtenvrij. Met Oypo-PRO kun je fotobestanden ook right managed verkopen.

 Portretrecht

Regelmatig krijgen we vragen van fotografen of je foto's van mensen zonder toestemming op Oypo mag zetten. Het zogeheten portretrecht geeft gefotografeerden het recht zich te verzetten tegen publicatie, zolang die persoon een redelijk belang heeft. Dat kunnen bijvoorbeeld privacy-overwegingen zijn, commerciële belangen of aantasting van de reputatie van de gefotografeerde.
Over het algemeen kun je foto's rustig op Oypo zetten, en natuurlijk verwijder je een foto als de gefotografeerde dat wenst.
Meer informatie over portretrecht vind je op deze pagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/Portretrecht

Sla twee vliegen in één klap
Informeer de gefotografeerde zo mogelijk direct bij het fotograferen over de publicatie van de foto's op internet. Bijvoorbeeld door middel van een flyer. Dit vergroot de kans op verkoop van je foto's. Bovendien kan de fotografeerde het dan meteen aangeven als dit niet de bedoeling is.

Kinderen
Fotograferen van kinderen en ouders met hun kinderen is vaak lucratief. Ouders zijn blij met mooie foto's van hun kind. Helaas staan sommige ouders argwanend tegenover het publiceren van foto's van kinderen op internet. Kies er in dat geval voor de foto's af te schermen met een wachtwoord en de ouders te informeren over het wachtwoord.

 

Add this photo to your shopping cart?
Speciaal voor afnemers die geen Nederlands spreken is de bestelmodule nu ook beschikbaar in het Engels. Met name handig voor evenementen met buitenlandse bezoekers en voor fotografen die in het buitenland fotograferen.
Wist je trouwens dat Oypo ook bestellingen verzendt naar het buitenland? Hiervoor worden geen extra verzendkosten gerekend.

Een goed rapport
Het voelde als het ophalen van je rapport aan het einde van het schooljaar: direct na het afronden de enquête kregen we van de onderzoekers het grove resultaat te zien. We kunnen niet anders zeggen dan dat de vele positieve reacties ons overweldigden. De suggesties die we kregen voor verbeteringen zijn opbouwend en concreet. We zijn nu nog gemotiveerder om door te gaan met het verder ontwikkelen en verbeteren van de dienst.

We wensen je veel plezier en succes met de nieuwe mogelijkheden van Oypo en Oypo-PRO. Aarzel niet om te mailen naar support@oypo.nl als je vragen hebt. We denken graag mee over hoe je de fotoverkoop verder kunt verbeteren!

Vriendelijke groet,
Oypo
Jouw foto's, onze service