Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2007Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 7

< Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 8 >

23 november 2007

Beste Fotograaf,
De feestmaand december staat weer voor de deur. Met evenementen zoals Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling is er veel te beleven. Iedereen maakt zich op voor pakjesavonden, galadiners, kerstconcerten, kunstschaatsen op de markt en natuurlijk een daverend oud-en-nieuw. Net als vorig jaar verwachten we hierdoor een flinke toename in de fotoverkoop. We hebben nagedacht hoe Oypo de feestvreugde kan vergroten. In deze nieuwsbrief staan een aantal vernieuwingen, praktische tips en een leuke aanbieding voor jou én je afnemers.
Actie: gratis wenskaarten voor je afnemers
In december wensen we elkaar het allerbeste. Vaak door een persoonlijke boodschap op een ansichtkaart. Daarom kun je gedurende deze maand je afnemers gratis kaarten sturen. En het is nog eenvoudig ook: upload je ontwerp als afbeelding naar je Oypo-account. Alle afnemers die in december jouw fotoafdrukken bestellen, ontvangen bij hun bestelling dan je persoonlijke wenskaart!
    Technische specificaties
naam van de afbeelding:  december2007.jpg
formaat:  10x15 centimeter
advies minimale afmetingen:  900 x 1350 pixels

Het geuploade bestand verschijnt niet in het overzicht 'beheer fotomappen' van je account. Je kunt nieuwe ontwerpen met dezelfde bestandsnaam uploaden.
Verbeterde verpakking
In samenwerking met een gerenommeerde enveloppenfabriek hebben we de ideale envelop ontwikkeld voor de verzending van je fotoafdrukken. Deze zwaardere enveloppen verkleinen de kans op beschadiging tijdens de postbezorging. Daarnaast zijn de enveloppen beter bestendig tegen vocht. Dit zal met name tijdens de wintermaanden goed van pas komen. De kwaliteitsenveloppen zorgen bovendien voor een professioneel imago van je fotodienst.

Weg met Oypo
Maak je gebruik van Oypo-PRO én heb je Oypo geïntegreerd in je eigen website dan kunnen we de gehele afhandeling van bestellingen verzorgen met jouw (bedrijfs)naam, emailadres en huisstijl. Afzenderetiketten en de fullcolour pakbonnen kunnen worden aangepast volgens je eigen ontwerp en huisstijl en je kunt gebruik maken van een orderstatusscherm met je eigen logo en kleuren. Met deze unieke dienst heb je als fotograaf een exclusieve en professionele uitstraling.
Voor deze white label dienst rekent Oypo een eenmalige bijdrage van €75, en €0,10 per bestelling. Lees verder...

 Uitgelicht: Miriam Fotografie
Miriam Timmer werkte 16 jaar in de kinderopvang en wilde graag fotograaf worden. Ze wil laten zien dat schoolfoto's meer kunnen zijn dan de gebruikelijke schoolfotoplaatjes. Vanwege haar ervaring weet ze precies hoe je een kind op z´n gemak stelt om spontane en ontspannen foto´s te maken op de kinderdagverblijven waar ze fotografeert. De ouders zijn blij met sprekende foto´s van hun kinderen. Haar foto´s onderscheiden zich door aandacht te besteden aan het camerastandpunt, de compositie en de juiste belichting, en natuurlijk vooral de spontaniteit van het kind.

BMW x5
Miriam heeft als doel om met het verkopen van foto's haar droomauto, een BMW x5, te verdienen. Miriam: "Rij ik eenmaal in die auto dan weet ik dat ik het goed gedaan heb, de juiste keuze heb gemaakt en daar gaat het mij om". Ze benut de mogelijkheden van Oypo om haar doel te verwezenlijken. Zo integreerde ze Oypo in haar website www.miriamfotografie.nl en maakt ze als een van de eersten gebruik van de white label mogelijkheid waarbij Oypo de bestellingen onder haar naam afhandelt. Met behulp van de kortingsregels creëert ze aanbiedingen voor haar afnemers, waardoor mensen worden gemotiveerd om een extra foto te bestellen.

Miriam: "Het is heerlijk dat ik nu niet meer in hoef te pakken, zelf de foto's weg hoef te brengen, nabestellingen leveren om vervolgens nog een laatste pakje wat vergeten was weer af te handelen. Het kost wat provisie maar de tijd die ik daarmee terug krijg is gewoon onbetaalbaar."

wachtwoordmarketing
De meeste foto's zijn afgeschermd met een wachtwoord. Sommige ouders zijn namelijk huiverig voor portretten van kinderen op internet. Miriam communiceert het wachtwoord in een brief aan de ouders. Het blijkt een goeie manier om de afnemers op deze manier te attenderen over de foto's op internet: Vanwege het wachtwoord wordt de brief namelijk lang bewaard.
Automatisch cashen van je verdiensten
Heb je Oypo-PRO, dan kun je je verdiensten voortaan automatisch laten uitbetalen. Dit kan wekelijks op maandag of maandelijks op de eerste dag van de maand. Wel zo handig. Het automatisch uitbetalen activeer je op de pagina met instellingen van je account.
Sinterklaas idee
Behalve ouders en kinderen vinden de Sint en zijn pieten het vaak leuk om ook foto's van zichzelf te hebben. Dus vergeet niet om ook hen te informeren over de fotocollectie op internet.
Idee: maak je foto's in de kleedkamer van Sint en Piet, voorzie de betreffende fotomap dan van een wachtwoord en geef deze aan hen door.
 ProTip - fotobestanden corrigeren bij levering
Na de introductie van Oypo-PRO in de vorige nieuwsbrief heeft een groot aantal fotografen enthousiast kennis gemaakt met de extra functies van het account. Wist je dat je met Oypo-PRO ook de mogelijkheid hebt om de fotobestanden nog even te bekijken en indien nodig te corrigeren voordat de foto's afgedrukt worden voor je afnemers? Op die manier kun je extra aandacht geven aan de kwaliteit van je foto's. En het scheelt je veel tijd omdat je bij het plaatsen van je foto's, ze nog niet op detail hoeft te bewerken.

Het werkt als volgt
  1. Activeer de optie 'handmatig corrigeren voor productieproces' in het tabblad 'extra functies' van je verkoopprofiel. Je kunt er voor kiezen om alleen handmatig te corrigeren als er bijvoorbeeld een flinke vergroting wordt besteld.
  2. Bij bestelling van een foto ontvang je een emailbericht met een hyperlink naar de foto
  3. Indien nodig bewerk je de foto of optimaliseer je deze voor de bestelde afdruk
  4. Het productieproces wordt gecontinueerd
Klik hier voor meer informatie over Oypo-PRO
We wensen je veel plezier met de decemberactie en succes met de verkoop van je foto's. Heb je tips hoe we Oypo kunnen verbeteren? Laat het ons gerust weten via support@oypo.nl

Vriendelijke groet,
Oypo
Je foto's verdienen het beste!