Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenNieuws & weblogNieuwsbrievenArchief 2007Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 8

< Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 9 >

14 december 2007

Beste Fotograaf,
Het is nog maar kort geleden dat we de vorige nieuwsbrief stuurden. Op basis van suggesties van gebruikers hebben we Oypo verder verbeterd. Hierover willen we je graag informeren.
Meer gebruikersgemak
De website is op een aantal punten verbeterd waardoor bezoekers makkelijker door de foto's navigeren. Zo is het nu mogelijk met de cursortoetsen door je foto's te bladeren en verschijnen er grote navigatiepijlen als je over de foto beweegt. En met een klik op de foto kun je direct de gewenste afmetingen van de afdruk selecteren.
Op veler verzoek is de grootte van de voorbeeldfoto vergroot naar 500px. De grotere preview geeft de afnemer een betere indruk van de foto.
fotokussen Fotokussens en muismatten
Vanaf nu kun je ook fotokussens en muismatten aanbieden via Oypo. Het kussen met je foto erop heeft het formaat van 35x35 cm en wordt verzonden zonder vulling. De muismat is 19x24 cm en wordt beeldvullend bedrukt. Je activeert de nieuwe producten in het verkoopprofiel.
Gratis: kerst- en nieuwjaarskaarten voor je afnemers
Maak je al gebruik van de decemberactie? Je kunt een nieuwjaarskaart ontwerpen, maar ook bijvoorbeeld een advertentie met reclame voor jezelf. Als je de afbeelding met de naam december2007.jpg vervolgens uploadt, ontvangen je afnemers gratis een extra afdruk van 10x15cm met deze afbeelding. Meedoen aan de actie kost je niets. Meer informatie lees je in de vorige nieuwsbrief.
Haastige spoed gaat bij Oypo goed
Soms willen afnemers de bestelde foto's zo snel mogelijk in huis hebben. Bijvoorbeeld omdat de foto gegeven wordt als een cadeautje voor een verjaardag, urgent sinterklaas, kerst, valentijnsdag of moederdag.
Vanaf nu verschijnt in de webwinkel de mogelijkheid om de bestelling als spoedopdracht te markeren. Spoed­opdrachten die voor twee uur 's middags zijn betaald, worden nog dezelfde dag verzonden!
"Feed me!"
RSS Vanaf vandaag heb je als fotograaf je eigen RSS-feed. Afnemers die zich abonneren op jouw feed worden automatisch op de hoogte gehouden van je nieuwe fotomappen op Oypo.
De link naar jouw RSS-feed staat op je persoonlijke startpagina: http://www.oypo.nl/usernamen
Opgeruimd staat netjes
Zorg dat je alleen foto's aanbiedt die het waard zijn om te verkopen. Sommige fotografen publiceren ook minder geslaagde foto's op de website. Afnemers die deze foto's bestellen zullen mogelijk niet tevreden zijn over hun aankoop. Eventuele klachten bezorgen je extra werk en kosten. Bovendien is het niet goed voor je reputatie als fotograaf. Beoordeel daarom bij het uitzoeken van je foto's voor elke foto of deze waarde heeft voor de koper.
Als je verschillende goede foto's van een persoon hebt kun je deze overigens best online zetten: de kans is dan groot dat de gefotografeerde niet één, maar méérdere foto's bestelt. Maar overdrijf het niet: uit tien bijna identieke foto's kan de afnemer moeilijk kiezen, en komt je collectie minder krachtig over.
 ProTip - geef je klanten korting!
Met Oypo-PRO kun je je afnemers korting geven. Je kunt daarbij gebruik maken van standaard kortingen of zelf een kortingsregel bedenken. Als je korting geeft zijn afnemers eerder geneigd om meerdere foto's te bestellen. In de verkoopprofielen bepaal je per product de korting die je wilt geven.

Voorbeelden van kortingensregels
  • Tijdelijk 10% korting op dit product
  • 50% korting op 2e en volgende afdruk op hetzelfde formaat
  • Geen order-/verzendkosten bij 10 of meer producten
  • Geen order-/verzendkosten bij een bestelbedrag van 25 Euro of meer
  • 10% korting bij een bestelbedrag van 50 Euro of meer
Kortingcoupons
Ook kun je kortingscoupons aanmaken met je eigen kortingen. Een kortingscoupon heeft een unieke code. De ingestelde korting wordt geactiveerd als een afnemer tijdens het bestelproces de couponcode opgeeft.
Jouw wens gaat in vervulling in 2008
We wensen je als fotograaf het allerbeste voor 2008. We hopen dat je in het komende jaar je wensen gaat realiseren. En daar gaan we je een handje bij helpen! Mail je Oypo-wensen naar support@oypo.nl en wij zorgen ervoor dat de beste ideeën worden gerealiseerd!

Veel plezier tijdens de komende feestdagen,
Oypo
Je foto's verdienen het beste!