Oypo schoolfotograaf

Op zoek naar een schoolfotograaf?

Een Oypo Schoolfotograaf heeft oog voor privacy en ontzorgt de school.

De schoolfotograaf

Het lijkt een dag als ieder andere, maar wie goed kijkt ziet dat de leerlingen er vandaag toch niet allemaal wat 'netter' uitzien dan normaal. Vandaag komt de schoolfotograaf!
Het geeft toch altijd onrust in de school. De een vindt het spannend, de ander juist heel erg leuk. Als leerkracht moet je er rekening mee houden in je planning. Het blijven bijzondere dagen.

En dan de ouders natuurlijk. Die willen allemaal dat hun kind zo mooi mogelijk op de foto komt. Soms krijg je als leerkracht nog bijna instructies mee of vragen ouders of ze niet even moet en blijven omdat hun kind het allemaal zo spannend vindt.
Het uitzoeken van de schoolfotograaf is vaak een taak van de ouderraad. Zij kijken waarschijnlijk vooral naar wat ze de mooiste foto's vinden. Hoe willen de ouders hun eigen kind graag op de foto hebben?

Maar niet alleen het beeld is belangrijk. Het is voor de school ook fijn als er oog is voor privacy, dat de leerkrachten er zo min mogelijk werk aan hebben en dat de kwaliteit van de producten, maar ook de service als er iets niet naar wens gaat optimaal is. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een schoolfotograaf.

Om u als school, of ouderraad, een beetje op weg te helpen hebben we deze mini-gids gemaakt. We leggen uit welke tools fotografen die met Oypo werken beschikbaar hebben om alles zo goed mogelijk te regelen, maar we hebben ook een lijst samengesteld met fotografen die met Oypo werken. Dat scheelt een boel zoekwerk naar de juiste fotograaf.

Voordelen van een bij Oypo aangesloten fotograaf

Wie is Oypo?

Bij Oypo hebben we zelf geen fotografen in dienst. Wij zijn een dienstverlening voor fotografen. Vooral voor schoolfotografen bieden wij diverse tools waardoor hun werk niet alleen makkelijker wordt, maar ze ook rekening kunnen houden met de privacy van de leerlingen van uw school.

De fotografie van de fotografen die met Oypo werken is zeer divers. Door de verschillende stijlen is er voor u als school veel te kiezen. Bekijk dus rustig de websites van de fotografen en kies de fotograaf die het beste bij u past.

Oog voor Privacy

We leven in een tijd waarin privacy enorm belangrijk is. Helemaal voor u als school als het om de privacy van kinderen gaat. Fotografen die met Oypo werken, maken voor ieder kind een apart inlogkaartje met een inlogcode en wachtwoord aan.
Enkel via deze code zijn de foto's en de klassenfoto van het betreffende kind te bekijken.
Wat u als school nog wel moet doen is inventariseren of alle kinderen van de ouders op de (klassen)foto mogen.

Bereikbaarheid en service

Niets is zo vervelend als dat er iets misgaat of als vragen onbeantwoord blijven. Over het algemeen hebben fotografen het erg druk en zijn ze veel op pad. Daarom neemt Oypo zowel de levering van de producten als de hele klantenservice uit handen van de fotograaf. Ideaal, want op deze manier krijgen de ouders snel iemand aan de telefoon of een reactie op hun mail. Zo kunnen we vragen snel beantwoorden en problemen oplossen.

Online bestelsysteem

Geen gedoe met fotozakjes uitdelen en geld innen. Fotografen die met Oypo werken hebben een online bestelsysteem. Met de gegevens van de inlogkaartjes kunnen ouders hier inloggen en vervolgens online hun foto's bekijken en een bestelling plaatsen. Na het uitdelen van de inlogkaartjes hoef je als docent dus nergens meer naar om te kijken.

In welke regio zoekt u een Schoolfotograaf?

.

noord
middenzuid