Downloads

Je hebt de mogelijkheden om downloads aan te bieden.  Als fotograaf kun je het het bestand op verschillende manieren beschikbaar maken. Dit heeft te maken met wat de klant na het downloaden wel en niet met het bestand mag doen. We kennen drie verschillende vormen.

Origineel bestand voor eigen gebruik

Het digitale bestand in hoge resolutie voor eigen archief. De klant mag het bestand onbeperkt voor zichzelf gebruiken. Denk hierbij aan het opnemen in een fotoboek of er zelf één of meerdere fotoproducten van bestellen. 

Auteursrecht
Omdat de fotograaf de auteursrechten van de foto bezit, mag u de foto alleen privé gebruiken en dus alleen plaatsen op uw persoonlijke social media pagina. Wilt u hem zakelijk publiceren of de foto zakelijk delen via uw website of social media, dan is daar toestemming van de fotograaf voor nodig.

Download voor webgebruik

Het bestand heeft een maximale afmeting van 800 pixels en is daardoor zeer geschikt voor gebruik op uw website of om te delen via e-mail of social media. Het bestand is niet geschikt om af te drukken.

Auteursrecht
Omdat de fotograaf de auteursrechten van de foto bezit, moet u de fotograaf om toestemming vragen om de foto zakelijk te mogen gebruiken. Denk daarbij aan het publiceren op uw zakelijke website. Neem vooraf contact op met de fotograaf om dit af te stemmen.

Origineel bestand rechtenvrij

U ontvang het originele bestand in hoge resolutie. Bij het aanschaffen van een rechtenvrije foto heeft u toestemming om deze te publiceren in print, te gebruiken op een website of te delen via social media.