Hoe werkt handmatige correctie?

Het is mogelijk om verkochte foto's voordat deze aan je klant geleverd worden te corrigeren. Hieronder lees je hoe je dat in kunt stellen en hoe het werkt. 

Instellen verkoopprofiel

Allereerst moet je in je verkoopprofiel instellen dat je je foto's handmatig wilt corrigeren. Ga hiervoor naar het verkoopprofiel en dan naar 'extra functies'. Hieronder vind je de optie 'Instellingen voor handmatige beeldcorrectie'. Klik hierop en kies uit de verschillende opties. 

Als je voor een correctietijd van 2 of 4 dagen kiest, dan verschijnt een tweetal extra veldjes:

'Na verstrijken van verwerkingstijd zonder correctie'

Als je correcties niet binnen 2 of 4 dagen hebt gedaan, wat wil je dan met de foto doen? Je kunt hier instellen of deze geleverd mag worden zonder correctie, of dat je Oypo de foto wilt laten corrigeren (2,50 euro per foto).

'Handmatige correctie alleen vanaf verkoopprijs'

Dit is een handige optie waarmee je een prijsdrempel kan instellen voor correcties. Zo kun je ervoor kiezen om enkele duurdere producten te willen corrigeren, zodat je goedkoopste producten (bijv. afdruk 10x15) niet ter correctie worden aangeboden. 

Als iemand een bestelling heeft gedaan ontvang je een mail met hierin een link naar een pagina binnen Oypo. Hier kun je het originele bestand downloaden om te bewerken. 

Let op: In het correctieoverzicht wordt een "nieuwe bestandsnaam" weergegeven. Als je vanaf die pagina de foto download heeft ie automatisch al deze bestandsnaam. 

Deze bestandsnaam is belangrijk!
Als je de foto na correctie uploadt met deze nieuwe bestandsnaam, dan ziet ons systeem de foto als correctie van het betreffende fotonummer en product en zal de order automatisch in productie gaat.

In welke folder je de correctie uploadt is niet van belang (zolang het maar niet de folder "te corrigeren" is).
Een geuploade correctie wordt nooit in de fotomap getoond, maar onthouden door ons systeem voor een fotonummer i.c.m. het product.
Wordt dezelfde combinatie in de toekomst nogmaals verkocht, dan wordt automatisch deze correctie weer gebruikt.

Na het uploaden van een correctie , verdwijnt deze automatisch uit het correctieoverzicht, je hoeft deze dus niet "af te melden", dat doe je enkel met foto's die geen correctie behoeven of die je naar ons wilt doorzetten.