Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenTips & trucsSchoolfotografieFotosets

Fotosets

Fotosetjes Wanneer u gebruik maakt van Oypo-PRO kunt u zelf fotosets samenstellen. Met een fotoset maakt u een vaste combinatie van meerdere losse producten, die uw klant bestelt als één artikel. Een fotoset kan bijvoorbeeld een schoolfotopakketje zijn dat bestaat uit twee foto's van 13x19 en een combivel. Of bijvoorbeeld een combinatie van een canvas en een download, zodat de klant eht fotobestand kan downloaden als deze een canvas bestelt. De verschillende producten in de fotoset bevatten altijd hetzelfde fotobestand. Bij schoolfotopakketten is mogelijk een groepsfotos aan het pakket toe te voegen.

Een fotoset aanmaken

Stap 1   Ga naar de pagina fotosets onder 'Beheer verkoopprofielen' in uw account.
Stap 2   Druk op de knop 'Fotoset toevoegen' en vul de velden in. Geef een duidelijke naam (A) en omschrijving (B) voor de fotoset die u wilt maken, zodat uw klanten begrijpen uit welke fotoproducten de fotoset bestaat, en selecteer de fotoproducten en aantallen waaruit de fotoset bestaat (C). Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.
Stap 3   De nieuwe fotoset verschijnt nu in uw verkoopprofielen bovenaan in de lijst 'producten en prijzen'. Vink in uw verkoopprofiel de fotoset aan en bepaal uw verkoopprijs. Vergeet niet onderaan de pagina op de knop 'wijzigingen opslaan' te klikken.

Fotoset - Klik voor vergrote weergave


 


 

Groepsfoto aan een klas toevoegen

Het toevoegen van een groepsfoto aan een mappenstructuur waarbij voor iedere leerling een afzondelijke fotomap is gecreëerd doet u eenvoudig door in de betreffende klas een extra fotomap aan te maken. Door de titel van de extra fotomap te laten beginnen met een # worden de foto's in deze map als groepsfoto herkend. Groepsfoto's worden automatisch in de andere fotomappen van de klas weergegeven. 

Indien er meerdere foto's in een groepsfotomap zitten, wordt de eerste foto (of favoriete foto) gebruikt in fotosetjes waarbij de optie 'groepsfoto' bij een product is aangevinkt.

In het voorbeeld hier rechts worden de foto's in de fotomap '#groepsfoto' van Klas 1A dus weergegeven bij de foto's van Claudia t/m Suzanne.

 

LET OP:

Besteld een klant een setje "met groepsfoto", maar een groepsfotomap met een # ontbreekt op hetzelfde nivo?
In dat geval gaat ons systeem op zoek naar de foto die als "favoriet" is gekenmerkt in de huidige fotomap.
Wordt er ook geen favoriet gevonden, dan zal een extra afdruk van de geselecteerde foto worden geleverd in het setje.
Dit is echter erg lastig en verwarrend voor uw klanten!
Is er geheel geen groepsfoto (bijvoorbeeld bij een broertjes-/zusjesmap), dan is het raadzaam ervoor te zorgen dat de klant ook geen setje "met groepsfoto" kan bestellen. U zou voor deze map een apart "broertjes-/zusjes" verkoopprofiel kunnen gebruiken.

Voorbeeld schoolfotomappen