Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenSchoolfoto's verkopenInlogkaartjes

Inlogkaartjes

Schoolfoto's verkopen via internet

In veel gevallen is het gewenst schoolfoto's op internet te beveiligen met een wachtwoord. Dat kan per school, per groep/klas of, zoals in de de meeste gevallen, per leerling. Het sorteren van leerlingen per fotomap, het toekennen van wachtwoorden en het verstrekken van de inloggegevens aan de ouders blijkt voor veel fotografen echter een tijdrovende klus. Om die reden hebben we slimme oplossingen bedacht, zoals de mobiele app voor fotografen en de online voordeel-set editor, waarmee u uw workflow kunt optimaliseren en u het bovenstaande met een slechts enkele klikken realiseert.

Inlogkaartjes

Een inlogkaartje is een combinatie van een code en een wachtwoord waarmee ouders direct bij de foto's van hun kind(eren) komen. In veel gevallen wordt de code en wachtwoord gecombineerd met een (kleine) afdruk van de leerling op een kaartje gedrukt, zodat deze op school kan worden uitgereikt. Inlogkaartjes kun u online in uw Oypo-account ontwerpen. Daarbij is het mogelijk om uw logo, gegevens zoals de naam de leerling, het leerlingnummer of de naam van de groep/klas op het kaartje te laten drukken.
Als alternatief voor inlogkaartjes is het mogelijk om een brief aan de ouders mee te geven met daarin de code en het wachtwoord en informatie over bijvoorbeeld prijzen en acties.

inlogkaartje.nl

De schoolfoto-bestelsite inlogkaartje.nl is uitermate geschikt voor het nabestellen van schoolfoto's. Deze webshop op deze site is automatisch gekoppeld aan de schoolfoto's in uw Oypo-account. Inlogkaartjes werken dus zowel op oypo.nl als op deze website. Omdat de bestelschermen zijn geoptimaliseerd voor het bestellen van schoolfoto's, zowel op computers als mobiele apparaten, raden we u sterk aan ouders te verwijzen naar inlogkaartje.nl


Voordelen van inlogkaartje.nl

 • De webshop is geoptimaliseerd voor bestellen van school­foto's via computer, tablets en mobiele telefoons.
 • Mokken, brood­trommels, combi­vellen en alle andere foto­producten worden met de foto van de leerling in uw web­winkel weergegeven.
 • Ouders bewaren alle inlog­kaartjes in hun account waardoor ze alle school­foto's van hun kinderen bij elkaar zien en deze in één bestelling kunnen aan­schaffen. Daarnaast is het eenvoudig om achteraf extra foto­producten na te bestellen.
 • Last but not least: Ouders zien ook de school­foto's van voor­gaande jaren. Deze collectie­waarde heeft drie voordelen voor u als fotograaf.
  1. Voor ouders is het leuk en gemakkelijk alle school­foto's op een plek te hebben en zullen het daarom jammer vinden als een school na enkele jaar­gangen van school­fotograaf zou wisselen.
  2. Daarnaast is er de kans dat ouders ook foto's uit eerdere jaren bestellen als foto’s van het nieuwe school­jaar online komen.
  3. Het is nu nog eenvoudiger om gerichte mailen te doen en bij speciale aanbiedingen rondom Sinterklaas, Kerst, Vaderdag, Moederdag naar de schoolfoto's te verwijzen.

Online demo

We kunnen ons voorstellen dat u de nieuwe webshop zelf wilt uitproberen. Nou dat kan :-)

 1. Surf naar inlogkaartje.nl en gebruik de onderstaande codes:
  Inlogkaartje van Lieke
  code: DKNW9N / wachtwoord: 236842
  Inlogkaartje van Thijs
  code: DC5NP3 / wachtwoord: 661064
 2. Maak een nieuw inlogkaartje-account aan met uw mailadres en een nieuw wachtwoord.

Automatisch actief
De fotomappen die in uw Oypo-account voorzien zijn van inlog­codes zijn automatisch ook via inlogkaartje.nl te benaderen. U hoeft er enkel voor te zorgen dat ouders terecht­komen op http://inlogkaartje.nl/[username]

Nb: Op het moment dat ouders een account aanmaken, worden inlogkaartjes van eerdere bestellingen die met dat e-mailadres zijn gedaan automatisch aan het nieuwe account toegevoegd. Dus als u zelf ooit fotobestellingen plaatste, kan het zijn dat u deze fotomappen automatisch in uw (test-)account zijn verschijnen.


inlogkaartje.nl aan uw wensen aanpassen

Met Oypo-PRO in combinatie met Whitelabel kunt u uw schoolfoto-webwinkel u eenvoudig aanpassen aan uw eigen huisstijl. U levert de benodigde elementen zoals uw logo en gewenste instellingen bij ons aan en wij voeren de aanpassingen voor u door. Het volgende hebben we nodig om de webwinkel voor u te kunnen personaliseren:

 • De header. Dit is een JPEG-afbeelding van 1105x200 pixels. De JPEG-compressie/kwaliteit ongeveer op 8 (of 80%). De header kunt u ons via e-mail toesturen met als bestandsnaam 'inlogkaartje_header.jpg'. De afbeelding van de header wordt automatisch aangepast voor mobiele apparaten.
  Let erop dat er vooral aan de rechterkant in de header voldoende contrast is met de kleur van de hyperlinks. Rechts in de header worden namelijk een paar linkjes geplaatst, zoals bijvoorbeeld de link naar de winkelwagen. 
 • De kleur van de achtergrond. Standaard is de achtergrondkleur van de bestelsite wit (#FFFFFF). U kunt deze naar wens aanpassen, maar we adviseren om deze wit, of in ieder geval zeer licht, te laten. Op een website met een donkere achtergrond komen uw foto's minder fris over. De gewenste achtergrondkleur bij voorkeur als webkleur (#FFFFFF) aanleveren. Maar als u niet weet wat dat betekent, dan kunt u het ook op andere manieren aangeven.
 • De kleur van de teksten. De tekstkleur is standaard zwart (#000000). Voordeel hiervan is dat deze op alle apparaten een goed contrast met de achtergrond heeft en de aandacht niet van de foto's afleidt. U kunt de tekstkleur naar wens aanpassen.
 • De accentkleur. De accentkleur wordt gebruikt voor linkjes en accentbalken. De standaarkleur hiervoor is blauw (#00BBFF).
 • Een korte tekst. Aan de onderzijde op de startpagina van uw webwinkel heb t u de mogelijkheid ouders te informeren over uzelf of uw bedrijf. Houd het kort. De maximale lengte is één alinea. Deze alinea is niet geschikt voor aanvullende instructies of details voor een specifieke school.

De kleur van de oranje knoppen kunt u niet aanpassen. Die zijn bewust oranje omdat dit de bezoekers op een eenvoudige manier door het bestelproces leiden. Oranje is een kleur die hiervoor het beste werkt.

Nadat u ons bovenstaande gegevens naar ons mailt, dan gaan wij uw webwinkel voor u aanpassen. U kunt de shop daarna zelf testen en meteen in gebruik nemen voor uw klanten. Gebruikt u ook een de oude bestelinterface, dan kunt u deze indien gewenst naast inlogkaartje.nl blijven gebruiken.