Log in
Foto's aanbieden
Foto's zoeken
 
HomeFoto's aanbiedenSchoolfoto's verkopen

Schoolfoto's verkopen

 

Slim en efficiënt werken is belangrijker dan ooit

 

Schoolfoto's verkopen, een vak apart

Schoolfotografie is anders dan andere takken van fotografie. Als fotograaf hebt u niet slechts vijf,maar honderden klanten per week. Slim en efficiënt werken is in deze dynamische markt belangrijker dan ooit. Met Oypo verwerkt u eenvoudig en razendsnel grote hoeveelheden leerlingen. Door uw workflow te optimaliseren bespaart u kostbare tijd en zijn uw foto’s in korte tijd online beschikbaar voor uw klanten. Vele collega’s ontdekten reeds het gemak en profijt van het verkopen van schoolfoto's via Oypo. Kwaliteit  en service staan bij ons voorop.

Ideaal voor uw klanten

Ouders die online bestellen selecteren zelf welke foto’s en fotoproducten ze willen kopen. Ze worden dus niet ‘opgescheept’ met een door de school of de fotograaf samengesteld setje fotoafdrukken maar kunnen ook kiezen uit bijvoorbeeld een foto op een canvasdoek, mok, kussensloop et cetera. Foto’s selecteren en bestellen gaat gemakkelijk. Uw klanten betalen vooraf of op rekening zonder dat u daarbij een betalingsrisico loopt. Wij zorgen dat uw klanten de bestelde fotoproducten snel in huis hebben. Bovendien staan we niet alleen u met raad en daad bij, ook uw klanten profiteren van onze persoonlijke service en support.

Ideaal voor scholen

Scholen profiteren van een afname in handlingstijd en hoeven geen contant geld meer te innen. Ook is er een combinatie mogelijk, waarbij fotografen als vanouds een setje afgedrukte foto’s aanbieden én ouders online eenvoudig extra producten zoals canvassen of mokken kunnen nabestellen. Dit alles betekent minder rompslomp voor de school, meer flexibiliteit voor ouders en meer verkopen voor de schoolfotograaf.

Gratis aanmelden


Vraag tien mensen hoe ze foto’s verkopen via Oypo en je krijgt denk ik tien verschillende antwoorden. Ik had ons bedrijf nooit zo groot Kunnen maken zonder Oypo. Ik heb me verbaasd over de vele mogelijkheden, werkelijk overal wordt meegedacht. Top!
Ingrid Bussemakers, Hippeschoolfoto

De vier zekerheden van Oypo

Service

Het ondersteunen van u en uw klanten staat bij ons met stip op nummer één. Of het nu gaat om het supportteam, productontwikkeling, administratie of systeembeheer: de servicegerichte houding is bij alle medewerkers diep geworteld.

Kwaliteit

De verwachtingen van consumenten zijn hoger dan ooit. Behalve mooie foto’s, rekenen klanten op betaalgemak, snelle levering en een adequate klantenservice. Doordat Oypo verantwoordelijk is voor alle stappen van de bestelketen, hebben we maximale grip op de kwaliteit die noodzakelijk is om uw klanten een goed gevoel te geven over hun aankoop.

Zekerheid

Persoonlijk

Het lijkt misschien paradoxaal, maar persoonlijke betrokkenheid van mensen is dé kracht van een goede webwinkel. Hoewel we het verkoop- en leveringsproces aan de ene kant zo efficiënt mogelijk automatiseren, beseffen we tegelijkertijd dat zowel fotografen als klanten eigen wensen hebben. Onze medewerkers zijn u en uw klanten graag persoonlijk van dienst.

Eenvoud

Geld verdienen met schoolfotografie is niet gemakkelijk en niet simpel. Oypo maakt het echter graag gemakkelijker door met u mee te denken en het nabestelproces uit handen te nemen. Uiteraard maken we het ook uw klanten zo gemakkelijk mogelijk. Hebt u of uw klant toch een vraag, wij zijn gedreven deze te beantwoorden


Lage kosten

Een compact en enthousiast team medewerkers en een efficiënte automatisering zijn de belangrijkste ingrediënten waardoor het lukt de kosten van de dienst te minimaliseren. Doordat we de investeringen voor het ontwikkelen en onderhouden van de dienst verdelen over de duizenden fotografen die met Oypo werken, beschikt u over een professionele webwinkel met uitgebreide functionaliteiten zonder hierin zelf te hoeven investeren.
Dankzij de lage vaste kosten (10 euro per maand) is Oypo-PRO geschikt voor iedere schoolfotograaf. Zelfs als u kiest voor een gratis basis-account staan de meeste mogelijkheden tot uw beschikking! Over de winst die u maakt over uw verkopen rekenen wij een commissie van 4 tot 20 procent. Wij staan garant voor een snelle uitbetaling van uw opbrengsten. Met de duidelijke overzichten hebt u in één oogopslag uw klantgegevens, uw omzet en uw winst in beeld.

Primeur
Innovatieve app voor fotografen

Oypo ontwikkelde een app voor school­fotografen die het cate­goriseren van foto’s al tijdens het foto­graferen automatiseert. De gratis app helpt u de effectiviteit van uw work­flow te opti­mali­seren. Door gebruik te maken van de slimme functies verdeelt u de gemaakte foto’s al tijdens de foto­shoot in afzonderlijke foto­map­pen. Zo bespaart u tijd en geld en staan uw foto’s eerder online. Daarnaast geeft de app inzicht in de foto­bestellingen en verdiensten van uw Oypo-account. U bent dus overal en altijd op de hoogte van uw actuele verkoop­statistieken.

Mobiele app voor fotografen

Groot, groter, grootst

Fotosetjes samenstellen, koppelingen met leerlingenadministratie, fotosetjes in bulk afdrukken voor ‘preprintscholen’, bij Oypo bent u aan het juiste adres. Vanwege de flexibele basis kan Oypo letterlijk teveel om op te noemen. Het merendeel van de fotografen kan uit de voeten met de mogelijkheden zoals we die op onze website laten zien, maar zoveel mensen, zoveel wensen. Uw onderneming is uniek en daarom bepalen we graag samen met u de best passende aansluiting, zowel inhoudelijk als zakelijk, tussen uw onderneming en Oypo.

Alles in eigen hand

U kunt direct aan de slag. U maakt een account aan, plaatst de foto’s in uw webwinkel, bepaalt de verkoopprijzen en Oypo levert de bestelde afdrukken aan uw klanten. Extra software installeren is niet nodig. Wilt u uw schoolfoto’s via uw eigen website verkopen en onder uw eigen huisstijl leveren? Dat kan. De pakbonnen, enveloppen en e-mailcorrespondentie worden dan voorzien van uw (bedrijfs)naam en logo.
Als fotograaf weet u het beste uw aanbod op de vraag van uw klanten af te stemmen. Daarom bepaalt u zelf de verkoopprijs van fotosetjes, afdrukken, canvassen en funproducten en met een paar klikken organiseert u kortingsacties of genereert u tegoedbonnen. Over het innen van de betalingen en de administratie eromheen hoeft u zich niet meer druk te maken. Oypo draagt zorg voor alles. We nemen zelfs het betalingsrisico over voor klanten die ervoor kiezen hun bestellingen achteraf te betalen!


De verwerking gaat razendsnel. En als er al eens iets mis gaat zoals een omgevouwen hoekje bij de verzending worden de klanten goed geholpen.
Frank Westdorp, A&F fotografie

Service is onze tweede natuur

Oypo ondersteunt (school)fotografen met innovatieve tools om het verkoopproces te optimaliseren. U plaatst de foto’s in uw fotowinkel en wij verzorgen voor u professioneel de volledige afhandeling van de bestellingen, inclusief de nazorg aan u en uw klanten. Kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. In zeven jaar tijd is Oypo uitgegroeid tot marktleider in het online faciliteren van fotografen. U kunt bouwen op de enorme ervaring die we in deze periode hebben opgedaan. 

Alle voordelen op een rij

 • U bepaalt verkoopprijzen en klantkortingen
 • Naadloze integratie met uw website en huisstijl
 • Uitgebreide service aan u en uw klanten
 • Betaling via iDEAL, creditcard, PayPal, Bancontact of op rekening
 • Géén financieel risico bij bestellingen die op rekening worden geleverd
 • Beveiliging tegen kopiëren van foto’s (onder andere met watermerk)
 • Afscherming van foto’s mogelijk met een wachtwoord
 • Professionele verwerking van uw nabestellingen
 • Hoge kwaliteit fotoproducten geproduceerd door gerenommeerde vaklabs
 • Onbeperkte opslagruimte, berekend op grote aantallen bezoekers
 • Ideaal voor scholen en kinderdagverblijven
  • Financiële afhandeling en levering zonder tussenkomst van de school
  • Ouders selecteren online welke fotoproducten ze willen bestellen
  • Wachtwoordbeveiliging per kind of per klas
  • Inlogkaartjes of uitreiken van inloggegevens via mailmerge
  • Creëer extra verkopen met behulp van kortingscodes en waardecoupons
  • Specialist in schoolfoto's verkopen

Gratis aanmelden