Afwijkende hoogte-/breedteverhoudingen

In je verkoopprofielen vindt je formaten met een 3:2 hoogte-/breedteverhouding, je zou wellicht denken dat het dan ook niet mogelijk afwijkende verhouding te leveren, maar dat is zeker niet zo. De webwinkel past de formaten van de te bestellen foto's aan aan de verhouding van het fotobestand. Als je bijvoorbeeld een vierkante foto uploadt, zal je vierkante formaten aantreffen in je webwinkel.

Hoe stel ik nu de prijzen in voor deze verhoudingen?

De prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van de 3:2 producten in je verkoopprofiel.
Een 15x15 cm afdruk zal dus even duur zijn als een 15x23 cm afdruk, en een 20x20 cm afdruk even duur als een 20x30 cm afdruk, etc.

Kan ik elke verhouding leveren?

Verhoudingen van 3:2 (DSL), 4:3 (compactcamera) en 1:1 (vierkant) zijn doorgaans geen probleem. Bij andere verhoudingen kan het voorkomen dat we deze door technische beperkingen niet zonder witranden kunnen leveren. Deze producten zullen dan ook niet besteld kunnen worden in de webwinkel.
Zo kan het voorkomen dat van een foto enkel vergrotingen (groter dan 30x45 cm) besteld kunnen worden. Normale, kleine afdrukken zijn dan dus niet mogelijk. Vergrotingen kunnen in principe altijd, want deze worden handmatig schoongesneden.

Combivellen
Combivellen van foto's met een afwijkende verhouding zijn niet standaard mogelijk en niet te bestellen door de klant.
Het komt vaak voor dat schoolfotografen ook vierkante foto's uploaden. van deze foto's zijn dan geen standaard combivellen te bestellen, maar ook vaak geen voordeelset omdat de voordeelset in dat geval een combivel bevat.
In je assortiment zitten enkele "vierkante combivellen". Als je vierkante foto's maakt, kan je deze producten inschakelen zodat klanten toch een combivel van een vierkante foto kunnen bestellen.
Dit geldt ook voor voordeelsets, je zal in dat geval een aparte voordeelset moeten aanmaken met het vierkante combivel erin. Deze voordeelsets worden dan enkel in de webwinkel getoond bij vierkante foto's.

Panoramafoto's

Als je foto's upload in een 2:1 of 3:1 verhouding, zorg dan dat je de panoramaformaten hebt aangevinkt in je verkoopprofiel.
De speciale panoramaformaten zijn:

  • 10x20 cm panorama glans en mat
  • 13x25 cm panorama glans en mat
  • 10x30 cm panorama glans en mat

Kies bewust voor een verhouding

Het is verleidelijk om al je foto's voor het uploaden even uit de vrije hand bij te snijden voor een "mooie compositie", maar pas op, zo krijgen al je foto's een andere verhouding en kunnen je klanten foto's niet allemaal in dezelfde maat bestellen!
Tevens is het zo dat de in de handel verkrijgbare fotolijsten een 3:2 verhouding of 1:1 verhouding hebben.
Als je klanten een 5:4 foto ontvangen zal het dus erg lastig worden om daar een lijst voor te vinden.