Eigen producten verkopen

Het is mogelijk om via Oypo je eigen producten te verkopen. Dit kan gaan om fysieke producten, maar ook downloads met een aangepast formaat. We leggen op deze pagina uit hoe je een eigen product kunt toevoegen. 

Kies in je account voor de menu-optie 'eigen producten'. Je komt nu op een pagina met een (indien aanwezig) overzicht van je eigen producten. Onder het kopje 'nieuw product aanmaken' kun je vervolgens de gegevens voor je product invoeren. 

Je hebt de keuze uit het toevoegen van een fysiek product of een download. In het geval van een download kun je ervoor kiezen om deze in een aangepast formaat aan te bieden. Zet hiervoor een vinkje in het vakje voor 'aangepast formaat'. Vervolgens verschijnt er een venster waarin je het formaat kunt aanpassen. 

Let op! Bij een eigen product van het type ‘download’, wordt automatisch alleen de door de klant geselecteerde foto aan de klant geleverd. Zo werkt een downloadproduct niet met de omschrijving ‘Download 4 foto’s digitaal’. De klant ontvangt dan slechts één foto. 

Indien het om een fysiek product gaat kun je kiezen in welke productgroep deze zichtbaar moet zijn. Daarnaast vragen we je een levertijd op te geven zodat de klant weet wanneer hij het product kan verwachten. 

Vervolgens is het belangrijk een duidelijke omschrijving van je product in te voeren. Denk hierbij aan het materiaal en formaat, of in het geval van een download waar deze voor gebruikt mag worden. 

Indien je meertalige klanten op je website verwacht, raden wij ook om gebruik te maken van de optie om je beschrijving in meerdere talen in te voeren. Op het moment dat mensen dan de bestelmodule in een andere taal gebruiken, zien ze ook de beschrijving in hun eigen taal. De talen die wij aanbieden zijn: Nederlands, Engels, Duits en Frans. 

Als je alles hebt ingevuld, druk dan op opslaan. Het product is nu terug te zien in het overzicht.

Om een eigen product zichtbaar te maken ga je naar het betreffende 'verkoopprofiel'. Je vindt het product nu terug onder de door jouw aangegeven categorie. Je kunt hier nu je verkoopprijs invullen. Je ziet ook meteen terug hoeveel je verdiensten zijn, let wel op dat hier (in het geval van een fysiek product) de kostprijs niet in verwerkt is omdat je het product elders inkoopt. Houd daar rekening mee bij het bepalen van je prijs. 

Als je het product hebt aangevinkt en de prijs ingesteld staat, sla je het verkoopprofiel op en is het zichtbaar bij de gekoppelde mappen. 

Op het moment dat een klant een 'eigen product' bestelt, ontvang je van ons een mail met de informatie. Je gaat vervolgens zelf zorgen voor de productie en levering van het product. Alleen in het geval van een download met een aangepast formaat zoals ingevoerd tijdens het aanmaken van het product, is de levering automatisch.

De betaling door de klant gaat in alle gevallen via het betaalsysteem van Oypo.