Kortingscoupons aanmaken

Kortingscoupons kun je weggeven of verkopen aan klanten. De coupons hebben een uniek nummer en is naar keuze één of meerdere malen geldig. De klant activeert met de coupon een ander verkoopprofiel dan standaard aan de fotomap van de foto is gekoppeld.
Kortingscoupons zijn alleen beschikbaar i.c.m. Oypo-PRO.

Voorbereiding

Omdat een kortingscoupon een ander verkoopprofiel actief maakt, is het van belang dat je reeds twee verkoopprofielen hebt aangemaakt voor dit doel.
Als je bijvoorbeeld een profiel hebt met de naam "scholen 2017", dan kan je eenvoudig een kopie maken van dat profiel om deze te gaan gebruiken als versie met de kortingen.
Ga hiervoor naar "verkoopprofielen" en klik op profiel "scholen 2017". Wijzig daar de naam in "scholen 2017 korting" en vink "Bewaar verkoopprofiel als kopie van bestaand profiel" aan.
Klik vervolgens op de knop "wijzigingen opslaan".
Je hebt nu twee identieke profielen, "scholen 2017" en "scholen 2017 korting". In deze laatste kan je nu de prijzen aanpassen naar het gewenste nivo.

Coupons aanmaken

Onder de menu-optie "Kortingsbonnen" -> "Aanmaken" kan je coupons aanmaken.
Kies als eerste hoeveel unieke coupons je wilt aanmaken. Omdat we hier een kortingscoupons willen aanmaken met een enkele kortingscode die meerdere malen gebruikt kan worden, volstaat hier het invullen van 1 bij aantal coupons.

Vervolgens selecteer je de twee verkoopprofielen die hebt voorbereid.
Als eerste kies je het standaardprofiel dat geldig is zonder een couponcode, "scholen 2017".
In het tweede veld kies je het profiel wat actief moet worden als een klant de couponcode heeft ingevuld, "scholen 2017
korting".

Voor de coupons kan je een einddatum instellen. Doe je dit niet en laat je het veld leeg, dan krijgen de coupons een geldigheidsduur van een jaar.
In het volgende veldje kan je ingeven hoe vaak een coupon gebruikt mag worden.
Het gaat hier om een kortingscoupons die alle ouders van de kinderen op de scholen gaan gebruiken, dus vullen we hier "999" in, wat aangeeft dat de code een onbeperkt aantal keren gebruikt kan worden.

Als laatste geef je de aangemaakte coupon(s) een naam. Kies deze zorgvuldig, want daaraan kan je later in het overzicht met aangemaakte coupons deze coupons herkennen.
Klik hierna op de knop "aanmaken" en de coupons worden gegenereerd.
Een kortingscoupon hoeft niet geactiveerd te worden, kortingscoupons zijn direct te gebruiken.

Nadat de coupons zijn aangemaakt verschijnt het overzicht met alle door je aangemaakte coupons. In dit voobeeld is er slechts een serie coupons aangemaakt (1 coupon in dit geval) met de naam "Kortingsbon scholen 2017".
Je kan deze coupons downloaden als PDF- of als CSV-bestand. Kies je voor een CSV-bestand, dan kan je aangeven of het separatieteken in het bestand een komma of puntkomma moet zijn, afhankelijk van het programma wat je gaat gebruiken om het bestand in te lezen en te verwerken.

Coupons afdrukken

Het PDF-bestand kan je afdrukken en uitsnijden. Als je grotere hoeveelheden coupons gebruikt, dan kan je ze printen op speciaal papier zodat je ze niet hoeft te snijden.

De maten komen overeen met de visitekaartjes van Sigel, geschikt voor inktjet en laserprinter en o.a. te bestellen bij Bol.com in 40 vellen per verpakking.