Voordeelsets maken

Via voordeelsets kunt u producten aanbieden die uit meerdere losse producten bestaan. Een voordeelset kan bijvoorbeeld een schoolfotopakketje zijn dat bestaat uit twee foto's van 13x19 en een combivel, of een combinatie van een canvas en een download zodat de klant de foto kan downloaden als deze een canvas bestelt. De verschillende producten in de voordeelset bevatten altijd hetzelfde fotobestand. (met uitzondering van de eventuele groepsfoto in de set)

Klik op de meu-optie 'voordeelsets' en vervolgens op de knop "Voordeelset aanmaken" om een nieuwe voordeelset te maken.

Vul bij 'Naam van de fotoset' een logische en duidelijk naam in voor de set, bijvoorbeeld: 'Voordeelset A (met groepsfoto) GLANS' of 'Voordeelset B (zonder groepsfoto) MAT'.

Vul daarna een omschrijving in voor de fotoset.
Afnemers zien niet uit welke fotoproducten de fotoset is samengesteld. Omschrijf daarom duidelijk wat deze fotoset precies inhoudt, dat voorkomt verrassingen bij je klanten.
Noem géén prijzen en herhaal de naam van de fotoset niet: de verkoopprijs en de naam van de fotoset worden altijd bij deze omschrijving getoond.

Tip: Maak ook op uw eigen website duidelijk wat de fotoset precies inhoudt.

Een voordeelset kopiëren.

Als je een voordeelset wilt aanmaken op basis van een andere voordeelset, dan kan je de voordeelset als kopie opslaan.
Vink in dat geval de optie 'Bewaar voordeelset als kopie van de bestaande set' aan.

Je kan de naam van de voordeelset meteen aanpassen in het eerste veldje op deze pagina als je wilt. Doe je dit niet, dan wordt de voordeelset opgeslagen met de toevoeging '-copy' achter de naam.

Nu kunnen we inhoud van de set gaan samenstellen.
Een fotoset bevat maximaal zes verschillende fotoproducten. Per type fotoproduct heb je de volgende mogelijkheden:

  • Aantal. Het gewenste aantal van dit product in de fotoset (meestal 1)
  • Groepsfoto. Als je deze aanvinkt, wordt op dit product niet de door de afnemer geselecteerde foto afgedrukt, maar de  groepsfoto. Als er geen groepsfoto is, wordt er gekeken of er een van de foto's favoriet is gemaakt in de fotomap.
    Als dat het geval is, dan wordt deze foto gebruikt als groepsfoto. (zo kan je toch een groepsfoto in de fotomap plaatsen van een kind als je dat wilt in bepaalde gevallen).
    Is er geen groepsfoto in een groepsfotomap en ook geen favoriet, dan is de fotoset niet zichtbaar voor de afnemer. Indien er meerdere groepsfoto's zijn, wordt de eerste (of favoriete) groepsfoto voor het product gebruikt. De afnemer kan dus niet zelf kiezen.
  • Product. Het fotoproduct dat wordt geleverd.


In het voorbeeld hiernaast hebben we gekozen voor 1 afdruk van de gekozen foto in 13x19cm, 1 combivel en 1 groepsfoto in 13x19 cm, allen in glans.

Klik na het samenstellen van de set op de knop 'Opslaan'.


Let op!
Een voordeelset bestaat altijd uit meerdere producten van DEZELFDE foto, namelijk de foto die de klant heeft geselecteerd.
Een set met daarin meerdere verschillende portretfoto's is dan ook niet mogelijk! Enkel de groepsfoto is hierop een uitzondering.

Toevoeging
Omdat een voordeelset altijd meerdere producten levert met dezelfde foto is het ook zinloos meerdere downloadproducten in een voordeelset te plaatsen. De klant zal dan meerdere malen DEZELFDE FOTO kunnen downloaden, wat zinloos is natuurlijk.
Het is enkel zinvol 1 download in een set te plaatsen en eventueel 1 download van de groepsfoto.

Klik op 'Terug naar overzicht' en je keert keert nu terug naar de 'Voordeelsets' pagina en de zojuist aangemaakte set wordt afgebeeld als onderdeel van de voordeelsets in je account. Door op de voordeelset te klikken kun je hem wijzigen of je kunt hem verwijderen door op 'verwijderen' te klikken. 

Wanneer je nu naar je verkoopprofielen gaat (menu-optie 'verkoopprofielen') en een verkoopprofiel aanmaakt of aanpast, dan verschijnen je voordeelsets in de productenlijst.
De kostprijs van een voordeelset is de optelsom van de kostprijzen van de producten in de set.
De verkoopprijs van de voordeelset bepaal je zelf.

Tip: Groepsfoto controleren

Als je naar 'Mapbeheer' gaat en je klikt daar op een map welke foto's van een kind bevat, wordt direct aangegeven welke foto er als groepsfoto gebruikt gaat worden als er een voordeelset met groepsfoto verkocht gaat worden. Zo kun je fouten m.b.t. groepsfoto's snel ontdekken en verbeteren.

De info wordt in de rechter kolom getoond, enkel als er ook een voordeelset met groepsfoto in het verkoopprofiel staat dat aan de map gekoppeld is.

Hier worden de voordeelsets met een groepsfoto niet aangeboden, simpelweg omdat er geen groepsfoto en geen favoriete foto uit de map aanwezig is.

LET OP: is er geen groepsfoto maar wel een favoriete foto aanwezig, dan zal het systeem de favoriete foto als groepsfoto gezien. Je krijgt hier geen melding van te zien. De favoriete foto wordt op dat moment als 'groepsfoto' meegeleverd in de voordeelset.