Zoeken op startnummer, -tijd of trefwoord?

Wil je dat jouw klanten op startnummer, -tijd of op een trefwoord kunnen zoeken? Dan kan. Op deze pagina leggen we je uit wat je ervoor hiervoor moet doen. 

Ga allereerst naar je verkoopprofiel en klik op het tabblad 'basis instellingen'. Helemaal onderaan bij de instellingen vind je de optie 'zoeken op trefwoorden inschakelen'. Vink deze optie aan. 

Het is uiteraard van belang te weten waar het systeem de informatie vandaan haalt. Ten eerste kijkt het systeem naar de mapnaam. Staan alle foto's van dezelfde persoon in een persoonlijke map die de naam van deze persoon draagt, dan kan je klant op zijn eigen naam zoeken. 

Het systeem kijkt ook naar de bestandsnaam, dus als deze een naam of startnummer bevat kan hier ook op gezocht worden. 

Let op: voer je bij startnummer een enkel getal in zoals bijvoorbeeld 1, dan zullen alle getallen met een 1 erin zichtbaar worden dus ook bijvoorbeeld 11, 12, 13, 21, 123, enz.  

Heb je een hele dag staan fotograferen en dus grote mappen, dan zal het systeem automatisch de foto's in tijdsblokken van een uur in een map zetten. Dit voorkomt dat je klant enorme hoeveelheden foto's moet bekijken. 

Handmatig trefwoorden toevoegen

Het is mogelijk om na het uploaden nog extra trefwoorden aan je foto's toe te voegen. Ga hiervoor binnen je dashboard naar 'mapbeheer' en vervolgens naar het tabblad 'extra functies'. 

Je vindt hier de optie 'foto's verwijderen, favoriet maken en trefwoorden toevoegen'. Klik hieronder op 'Ga naar foto's bewerken'.

 

Je komt nu in een overzicht van alle foto's uit de betreffende map. Je kunt nu per foto een of meerdere trefwoorden toevoegen. Klik hiervoor op het 'pennetje' in de foto. 

 

Je kunt nu rechtsonder trefwoorden toevoegen.