Oypo lanceert automatische startnummerherkenning

Fotografen die veel op evenementen fotograferen, kunnen bij Oypo vanaf nu gebruik maken van automatische startnummerherkenning. Met behulp van artificial intelligence worden de foto’s in een map gescand om startnummers automatisch te herkennen. Deze nummers worden dan toegevoegd als trefwoord aan de foto waar de klant op kan zoeken.

Peter van Teeffelen van Oypo vertelt: “We hebben bij Oypo veel fotografen die vaak op wedstrijden en evenementen fotograferen. Deze fotografen maken op zo’n dag meestal enorme hoeveelheden foto’s. Om ervoor te zorgen dat de klant de juiste foto makkelijk terug kon vinden, deelden fotografen ze vaak in in tijdvakken of ze voerden handmatig startnummers als trefwoord in. Vooral dat laatste is enorm tijdrovend.”

Oypo denkt graag mee met haar fotografen en daarom werd gezocht naar de juiste oplossing om het makkelijker te maken voor de fotograaf, maar ook voor de klant. “Artificial intelligence bleek de oplossing. Onze software scant nu automatisch alle foto’s op de aanwezigheid van nummers. Het is echt verbazingwekkend wat de software naar voren weet te halen. Soms zijn nummers voor ons met het blote oog bijna niet zichtbaar, ja misschien als we heel ver inzoomen, maar de software weet die nummers er toch uit te halen. Het gaat overigens niet alleen over herkenning van cijfers, ook letters worden meegenomen. Het maakt dus niet uit of het startnummer alleen uit cijfers of ook uit letters bestaat.” De functie is beschikbaar binnen het Oypo PRO abonnement. 
De doelstelling van Oypo is altijd al geweest om de fotograaf zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Deze nieuwe tool draagt daar zeker aan bij.

Wil je meer weten over de werking van de automatische startnummerherkenning? Lees dan onze uitgebreide 'how-to' pagina