Oypo lanceert tool voor verwisselbare achtergronden

Oypo houdt zich graag bezig met de vraag hoe fotografen binnen dezelfde tijd meer omzet kunnen realiseren. In het kader hiervan lanceert Oypo nu de 'verwisselbare achtergronden'. Een tool waarmee een klant eenvoudig voor aan andere achtergrond kan kiezen bij de gemaakte foto. 

Binnen de schoolfotografie is het lastig om het iedere ouder naar de zin te maken. Smaken verschillen nou eenmaal. Waar de een een witte achtergrond mooi vindt, heeft de ander liever houten planken of een stenen muur. De verwisselbare achtergronden kunnen hier een oplossing bieden.
Je maakt de foto met je normale achtergrond. Wel zijn er wat technische specificaties waar de foto aan moet voldoen. Zo mag het kind niet ergens op zitten omdat het systeem geen onderscheid maakt tussen een achtergrond en een krukje. Met onze nieuwe tool kunnen ouders vervolgens voor een andere achtergrond kiezen dan de achtergrond op de gemaakte foto.

9 verschillende achtergronden 

Je kunt in het systeem negen verschillende achtergronden selecteren die men kan kiezen. Je kunt kiezen voor onze standaard achtergronden, maar het is beter je eigen achtergronden te uploaden. De achtergronden moeten 5000x5000 px groot zijn. 

Voordelen:

  • Meer keuzemogelijkheden voor de klant
  • Niet meer noodzakelijk om dure achtergronden aan te schaffen
  • Het binnenhalen van scholen die dit als wens hebben
  • Kans op een hoger afnamepercentage
  • Niet nodig om met "greenscreen" te fotograferen
  • Je hoeft zelf de beelden niet vrijstaand te maken, dat doet het systeem voor je
  • Lever je eigen achtergronden aan
  • Inspelen op speciale gelegenheden: Kerst, Valentijn, of speciale dagen.

Kosten

Aan het gebruik van het systeem zijn kosten verbonden. Als fotograaf betaal je een vast bedrag per jaar, en de klanten betalen 1 euro per bestelling met een andere achtergrond. Je hoeft hier zelf niets voor in te stellen. 

Voor de tool van de verwisselbare achtergronden is een PRO-account nodig. 

Wil je gebruik maken van deze tool, meer weten over de technische specificaties voor je foto's om met dit systeem te werken of over de kosten die hieraan verbonden zijn? Neem dan contact op met Peter van Teeffelen. Dit kan via peter@oypo.nl. Vermeld als onderwerp van je mail: verwisselbare achtergronden.