Maak je website veilig

Ken je die melding ‘je verbinding met deze site is niet veilig’? Het kan zomaar zijn dat jouw klanten deze melding krijgen als ze op je website komen om foto’s te bestellen. Een website die namelijk niet beschikt over een zogenaamd ‘groen slotje’ wordt door browsers als onveilig gezien. Als klanten deze melding zien, is de kans natuurlijk groot dat ze wegklikken. Immers, zou jij je betaalgegevens achterlaten op een site waar je een melding krijgt dat deze niet veilig is?

De melding dat een ‘website niet veilig is’, betekent over het algemeen zeker niet dat deze is gehackt. Het is een melding, meestal afgegeven door de browsers Google Chrome en Firefox, die aangeeft dat er op de betreffende wedstrijd geen SSL-certificaat is geïnstalleerd. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van de bezoeker en jouw website is versleuteld. De data is niet leesbaar voor eventuele hackers. Een website zonder SSL-certificaat begint met http://www.jouwwebsite.nl terwijl er bij een beveiligde website https:// voorstaat. 

Oypo heeft wel een SSL-certificaat. Je kunt er dus zeker van zijn dat de beveiliging van de gegevens op orde is. Omdat de integratie via je eigen website draait, is het wel van belang dat je deze ook van een SSL-certificaat voorziet. Je bezoeker komt immers via jouw website binnen en weet niet dat de webshop sowieso veilig is. Positieve bijkomstigheid is dat Google websites met SSL (https) hoger plaatst in de zoekresultaten dan een website zonder dit certificaat. 

Met de huidige ontwikkelingen omtrent privacy en online veiligheid is het verstandig SSL te installeren. Je wilt namelijk toch ook niet dat je bezoekers te zien krijgen dat jouw website niet veilig is? In de meeste gevallen kun je een SSL-certificaat aanvragen bij je hostingpartij. Zij weten wat je nodig hebt en kunnen, indien nodig, hier ook advies in geven. Bij sommige hostingpartijen hoef je het alleen aan te vragen waarop zij vervolgens zelf de rest regelen. Bij andere partijen moet je zelf een aantal stappen ondernemen. Je kunt het beste even contact met je hostingpartij opnemen om te vragen hoe het precies werkt.